Măsuri dispuse la Spitalul Județean în urma suspiciunii de gripă porcină!

Măsuri dispuse la Spitalul Județean în urma suspiciunii de gripă porcină!
La nivelul Spitalului Județean Mavromati au fost dispuse măsuri suplimentare după apariția unei suspiciuni de gripă porcină la un bărbat în vârstă de 57 de ani. Toate spațiile în care pacientul a stat au fost dezinfectate, iar personalul care a intrat în contact cu acesta a trebuit să poarte echipament de protecție.

"Pentru personal principala măsură de protecție este vaccinarea cu vaccin antigripal. Am dezinfectat locațiile unde a stat pacientul, salonul, sectorul din UPU, toate măsurile au fost aplicate în cursul zilei de marți. Legat de transmiterea de la pacient s-au luat măsuri de protecție a personalului, echipament suplimentar, mască specială", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

În cursul zilei de miercuri proba biologică recoltată de la pacient va fi trimisă la Institutul Cantacuzino, în urma analizelor urmând a fi confirmat sau infirmat diagnosticul de gripă porcină.

Bărbatul în vârstă de 57 de ani care s-a internat duminică la Spitalul Județean cu suspiciunea de gripă porcină a decedat marți la amiază. Deși a fost solicitat un elicopter SMURD, în momentul în care se pregătea transferul, pacientul a intrat în stop cardio-respirator iar manevrele de resuscitare au fost fără rezultat. Bărbatul se întorsese de curând din Republica Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
71

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
37

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
217

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...