Mai ieftin, dar mai tarziu: Botosanenii care vor sa divorteze, nevoiti sa astepte un an!

Mai ieftin, dar mai tarziu: Botosanenii care vor sa divorteze, nevoiti sa astepte un an!
Botoșănenii care vor sa divorțeze au de așteptat aproape un an până când nu vor mai fi legați prin acte de partenerul de viață. Din cauza numarului mare de dosare aflate deja pe rolul instanțelor de judecată, cererile înregistrate luna aceasta primesc primul termen abia în septembrie sau octombrie 2013.

Numai de la începutul acestui an și până în prezent, pe rolul Judecătoriei Botoșani s-au înregistrat 600 de dosare de divorț.

"Majoritatea dosarelor care se înregistrează în aceste zile la Judecătoria Botoşani, primesc termen în septembrie sau chiar începutul lunii octombrie 2013. Excepţie fac arestările preventive, ordonanţele presidentiale. În anumite condiţii, se mai pot preschimba termenele. Divorţuri se mai pot face la primărie sau la notar, dar cei mai mulţi preferă să vină în instanţă", a spus Adrian Toporăscu, preşedintele Tribunalului Botoşani.

Mulţi botoşăneni preferă să meargă în instanţă deoarece divorţurile la primărie sau notar sunt mult mai scumpe. Un divorţ la Judecătorie costă 30 de lei, iar la notar între 300 şi 500 de lei.
Numărul de dosare de pe rolul instanțelor botoșănene este din ce în ce mai mare.

"Numărul de dosare este din ce în ce mai mare de la un an la altul. În 90% din cazuri amânările nu ţin de judecător. Judecătorul are tot interesul să finalizeze un dosar. Se solicită tot felul de probe, audieri de martori, expertize care durează foarte mult. Toate acestea duc la creşterea perioadei de soluţionare a unui dosar. Conform programului CSM punctajul maxim pe o şedinţă de judecată este de 125. Am făcut o şedinţă cu toţi colegii şi am decis ca punctajul maxim să fie 145. Chiar şi în aceste condiţii este foarte greu. Judecătoria Botoşani este cea mai aglomerată instanţă din Curtea de Apel Suceava", a mai precizat preşedintele Tribunalului Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
62

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
333

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...