Finanţări deschise pentru centrele de copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi

Finanţări deschise pentru centrele de copii, persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi
Prefectul judeţului Botoşani a fost informat că Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale deschide o linie de finanţare a lucrărilor de construcţie, reabilitare şi dotare a centrelor de zi şi rezidenţiale. Imobilele ce oferă îngrijire şi servicii sanitare şi educaţionale copiilor, persoanelor vârstnice, cu dizabilităţi sau aflate într-o altă categorie vulnerabilă pot fi acum extinse, reparate sau dotate integral sau parţial cu fonduri din partea MMFPS.

Solicitările de finanţare pot fi depuse la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în perioada 19-22 noiembrie, iar documentaţia trebuie să includă fundamentări de necesitate, indicatori tehnico-economici dar şi angajamentele autorităţilor locale că vor menţine destinaţia respectivelor clădiri cel puţin în următorii 10 ani.

"Pentru că perioada de depunere a solicitărilor este relativ scurtă, va trebui ca persoanele interesate să se mobilizeze în următoarele zile şi să completeze dosarele. E păcat ca Botoşaniul să nu beneficieze de această finanţare, mai ales că sunt centre sociale ale căror clădiri necesită intervenţii. Îi rog pe cei implicaţi să trateze cu prioritate această problemă şi să întocmească în timp util documentaţiile necesare", a declarat Costică Macaleţi, prefectul judeţului.

În judeţul Botoşani doar Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului administrează 21 de centre de zi şi rezidenţiale, pentru o parte dintre acestea fiind mai mult decât necesare lucrări de reparaţii, reabilitări şi dotări.

Instituţiile interesate de documentaţia necesară solicitărilor de finanţare pot citi mai multe detalii pe site-ul Instituţiei Prefectului, la secţiunea "ANUNŢ privind Ordinul nr.275/2012 al ministrului muncii şi protecţiei sociale  documente".
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
77

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
354

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
61

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...