Medicii de la Spitalul Județean amenință că nu mai fac gărzi daca nu li se reîntregește sporul tăiat!

Medicii de la Spitalul Județean amenință că nu mai fac gărzi daca nu li se reîntregește sporul tăiat!
În urma discuțiilor purtate cu medicii Spitalului Județean Mavromati, managerul unității, Gheorghe Damian, a declarat că în cursul zilei de luni se va întruni Comitetul Director și se va pune în discuție reîntregirea sporului de gardă pentru medici.

Acest spor a fost diminuat cu 25%, întrucât Spitalul Județean a avut de achiziționat mai multe echipamente pentru implementarea rețetei electronice, investiție ce s-a ridicat la circa 100.000 de lei.

Managerul Spitalului Județean a spus că singura soluție identificată pentru achiziționarea respectivelor echipamente a fost reducerea sporului de gardă la toți medicii spitalului, atât pentru gărzile din cursul săptămânii, cât și pentru cele din sărbătorile legale.

"Conform legii, gărzile în afara normei legale de muncă și a programului de lucru de la funcția de bază, se salarizează cu un spor de până la 75% din tariful orar al salariului de bază, dar nu poate fi mai mic de 25%. Prin tăierea de 25%, am dat un spor de 75%, dar ei vor sporul maxim. Noi am ajuns la solutia aceasta prin faptul ca eram in deficit de fonduri, am facut o achizitie pentru implementarea retetei electronice si am gasit bani acolo unde legea ne permite. Noi mergem pe principiul ca numai pe o singura lună va fi tăierea si vom face o sedință de Comitet Director, împreună cu medicii coordonatori de la toate secțiile exterioare să venim cu soluții și din punctul meu de vedere vom reveni la această decizie", a spus Gheorghe Damian.

Pe de altă parte, medicii spun că dacă nu li se va reîntregi sporul de gardă, vor acționa conducerea spitalului în judecată sau chiar nu vor mai face gărzi.

"Nu cred ca vom fi plătiți, pentru că la ora actuală cei care muncesc la Spitalul Județean sunt cei care sunt dați deoparte de la plată. Se preferă cei care sunt obedienți conducerii. Garzile fiind in timpul nostru liber, in afara programului de lucru, luăm în calcul să nu mai asigurăm liniile de gardă. Ne gândim să dăm în judecată conducerea spitalului pentru nerespectarea angajamentelor față de noi", a spus medicul Radu Malancea.

Sporul de gardă a fost diminuat tuturor medicilor din Spitalul Județean pe luna octombrie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
132

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
888

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
420

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...