Lumea satului, locul pierzaniei: Copile transformate în obiecte sexuale!

Lumea satului, locul pierzaniei: Copile transformate în obiecte sexuale!
Cazurile de abuz sexual sau de relaţii sexuale cu minori par că nu se mai sfârşesc la Botoşani! Doi voroneni au fost puşi sub urmărire penală după ce s-a descoperit de aproape un an se "relaxau" cu două fete din sat, pe care sărăcia le împingea să-şi vândă corpul.

Ionuţ L., de 20 de ani şi Gheorghe C., de 70 de ani, ambii din Vorona au intrat în atenţia anchetatorilor care le-au urmărit activitatea infracţională: întreţineau relaţii sexuale cu două surori, de 17, respectiv 13 ani, provenite dintr-o familie numeroasă, cu posibilităţi materiale foarte reduse. În schimbul raporturilor sexuale, fetele primeau bani sau bunuri. Fetele au fost examinate medico- legal dar şi psihologic de către specialişti, evaluările punând în evidenţă existenţa raporturilor sexuale.

În aceste condiţii, anchetatorii au propus unei instanţe arestarea preventivă a lui Gheorghe C., însă judecătorul a dispus măsura controlului judiciar, însoţită de mai multe restricţii, printre care obligativitatea de a nu părăsi comuna Vorona, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să nu se apropie de cele două fete şi de părinţii lor precum şi de complicele său. După finalizarea anchetei, cei doi vor fi, cel mai probabil, trimişi în judecată.

Potrivit legii, actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi. 

"Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, [...] dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia. Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi", după cum se arată în Codul Penal.

Anul trecut, anchetatorii au descoperit mai multe cazuri de agresiune sexuală asupra unor minori, dosarele agresorilor fiind pe rolul instanţelor. Cazul de la Coşula, în care o fetiţă era abuzată sexual iar în schimb primea alimente, este doar unul dintre ele.

După o anchetă ce a durat patru luni, DIICOT- Biroul Teritorial Botoşani a dispus în noiembrie trimiterea în judecată a trei inculpaţi: H.Ioan, de 59 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată, a Feliciei A., de 33 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată şi a Elenei M, mama copilei de opt ani, de 38 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de minori în formă continuată, complicitate la viol în formă continuată precum şi pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

 

Spune-ne opinia ta