Lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre ceea ce mananci

Lucruri uimitoare pe care nu le stiai despre ceea ce mananci
Hrana noastra zilnica are anumite caracteristici despre care nu punem prea multe intrebari. Oricat de banale ne-ar parea ele, multe sunt cu adevarat fascinante.

Gaurile din biscuiti    

Gaurile din biscuiti nu sunt o intamplare si nu sunt adaugate doar in scop estetic, scrie care2.com.    

Fara aceste mici gauri, biscutii nu s-ar putea coace asa cum trebuie. Ele permit si trecerea aburului in timpul procesului de productie. De asemenea, pozitionarea lor e diferita, in functie de marimea biscuitilor si de forma lor.  

Laptele e... alb    

Laptele este facut din 87% apa si 13% materii solide. Printre ele gasim grasimea si alte opt proteine.  

 Dintre acestea, foarte importanta este caseina, patru tipuri din aceasta alcatuind aproximativ 80% dintre proteinele din lapte.    

Responsabile de culoarea laptelui sunt aceste proteine si unele tipuri de grasime din el. Acestea raspandesc si reflecta lumina in mod uniform in spectrul vizual.

Floricelele de porumb  

 In porumb exista trei elemente principale care produc acest aspect al floricelelor. Ele sunt reprezentate de continutul de apa, de stratul impermeabil si solid al boabei, precum si de miezul ei bogat in amidon.    

La presiune inalta, aceste elemente colaboreaza pentru a da nastere floricelelor de porumb. Amidonul se formeaza ca o gelatina in interiorul boabei si ajunge in exteriorul ei, devenind alb si moale.  

Sarea din bucate  

Sarea da gust mancarii si pentru ca gustul sarat este unul dintre cele cinci gusturi principale pe care oamenii le detecteaza. De asemenea, sarea ajuta anumite molecule din mancare sa fie eliberate mai repede in aer.    

Ea reduce si gustul amar din mancarea pe care o consumam, ceea ce ne ajuta sa obtinem un gust mai bun. In dulciuri, sarea nu reduce din aroma lor, ci echilibreaza gustul.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
52

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
258

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...