Lucrarile abandonate de ALDP Iasi s-au oprit din nou, pe motiv de... limba straina!

Lucrarile abandonate de ALDP Iasi s-au oprit din nou, pe motiv de... limba straina!
La aproape o luna de la organizarea licitatiei pentru continuarea investitiei de pe soseaua de centura, tronsonul format din strazile Imparat Traian, Tudor Vladimirescu si Petru Rares, lucrarile inca nu au fost adjudecate.

Doua asocieri de firme, una din Botosani,Transporturi Auto si Conrec, si una din Madrid si Pitesti, respectiv Viales y Obras Publicas SA si Simarc SA, vor sa continue lucrarile abandonate de firma ALDP Iasi.

Numai ca firma spaniola le cam da batai de cap autoritatilor, dat fiind ca mai trebuie sa aduca o serie de documente, si cum toate trebuie traduse si apostilate, procedura va fi una indelungata. In aceste conditii, reprezenantii municipalitatii nu pot avansa o data cand ar putea fi reluate lucrarile la soseaua de centura.

"Sunt niste acte care trebuie apostilate. Fiind ofertant strain el trebuie sa aduca actele de la Consulat, trebuie certificat cumva. Ei au avut unele documente care erau neclare in oferta lor si atunci am cerut clarificari si pana fac traduceri, apostilari si asa mai departe, dureaza ceva timp", a precizat viceprimarul Catalin Alexa.
 
Valoarea estimativa a lucrarilor care au mai ramas de executat pe acest tronson al soselei de centura se ridica la 9 milioane de lei. ALDP Iasi a realizat mai putin de 20% din ceea ce prevede proiectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
109

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
292

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2121

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...