Lucrarile abandonate de ALDP Iasi s-au oprit din nou, pe motiv de... limba straina!

Lucrarile abandonate de ALDP Iasi s-au oprit din nou, pe motiv de... limba straina!
La aproape o luna de la organizarea licitatiei pentru continuarea investitiei de pe soseaua de centura, tronsonul format din strazile Imparat Traian, Tudor Vladimirescu si Petru Rares, lucrarile inca nu au fost adjudecate.

Doua asocieri de firme, una din Botosani,Transporturi Auto si Conrec, si una din Madrid si Pitesti, respectiv Viales y Obras Publicas SA si Simarc SA, vor sa continue lucrarile abandonate de firma ALDP Iasi.

Numai ca firma spaniola le cam da batai de cap autoritatilor, dat fiind ca mai trebuie sa aduca o serie de documente, si cum toate trebuie traduse si apostilate, procedura va fi una indelungata. In aceste conditii, reprezenantii municipalitatii nu pot avansa o data cand ar putea fi reluate lucrarile la soseaua de centura.

"Sunt niste acte care trebuie apostilate. Fiind ofertant strain el trebuie sa aduca actele de la Consulat, trebuie certificat cumva. Ei au avut unele documente care erau neclare in oferta lor si atunci am cerut clarificari si pana fac traduceri, apostilari si asa mai departe, dureaza ceva timp", a precizat viceprimarul Catalin Alexa.
 
Valoarea estimativa a lucrarilor care au mai ramas de executat pe acest tronson al soselei de centura se ridica la 9 milioane de lei. ALDP Iasi a realizat mai putin de 20% din ceea ce prevede proiectul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
750

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
70

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
295

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...