Licitatie pentru un proiect de 2,3 milioane, castigata cu oferta de doar 925.000 lei!

Licitatie pentru un proiect de 2,3 milioane, castigata cu oferta de doar 925.000 lei!

 CATALIN ALEXA  

O firma din Suceava, Peter Group SRL, in asociere cu Aguaterm SRL Botosani, au castigat licitatia pentru reabilitarea si transformarea unei cladiri din Parcul Tineretului in centru social de zi. Proiectul face parte din Planul integrat de dezvoltare urbana, derulat la nivelul municipiului Botosani, si este finantat in cadrul Programului Oerational Regional, Axa 1.

Desi suma alocata pentru acest proiect a fost de 2,3 milioane de lei, oferta cu care au venit cele doua firme a fost una extrem de generoasa, de doar 925.000 de lei.

"Mie mi se pare intr-adevar foarte mica suma, dar sunt firme care in aceasta perioada de criza prefera sa lucreze la o cota minima de profit, cat sa isi acopere cheltuielile si sa tina forta de munca. Un alt motiv al adjudecarii licitatiei la un pret asa de mic este si acela ca SF-urile au fost facute in 2008, cand toate preturile crescusera la materiale de constructii si acum s-au dus foarte jos. Si atunci, facand o estimare cand piata este sus, la oferta te trezesti ca ai surprize din astea", a spus viceprimarul Catalin Alexa.

Diferenta de aproape 1,4 milioane de lei va merge intr-un fond de rezerva, iar daca vor ramane economii acestea se vor intoarce la fondul alocat pentru Axa 1 si se redistribuie pentru alte proiecte care deja au fost depuse, si care asteapta finantare.

La licitatie s-au mai inscris alte patru firme, respectiv Elsaco, Casido Braila, Condacia si Cibogaz, care au avut oferte intre 1,075 şi 1,3 milioane de lei.

Termenul de executie a lucrarilor este de 15 luni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
42

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
642

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
200

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...