Lucrări neconforme la Casa Garabet Ciomac, descoperite de Curtea de Conturi!"Au pus parchet de doi lei", spune Țurcanu

Lucrări neconforme la Casa Garabet Ciomac, descoperite de Curtea de Conturi!"Au pus parchet de doi lei", spune Țurcanu
Nici bine nu a fost făcută recepția la Casa Garabet Ciomac, recent reabilitată și modernizată, că deja au și apărut probleme legate de investiție.

Auditorii de la Camera de Conturi au descoperit lucrări neconforme în valoare totală de 200.000 de lei, președintele Consiliului Județean dând exemplul parchetului, spunând că a fost pus unul de “doi lei".

Şeful judeţului a menţionat că dirigintele de şantier este primul vinovat în acest caz deoarece a acceptat lucrările. “Vine Curtea de Conturi şi îmi găseşte în loc de tablă de alamă pusă tablă de zinc, în loc de parchet de stejar au pus parchet de 2 lei. Trebuie să mă îndrept împotriva firmelor, să mă cert cu angajaţii, să le cer prin dispoziţie recuperarea sumelor. Nu s-a întâmplat aici, să ceară un preşedinte unui funcţionar public recuperarea sumelor de bani de sute de milioane lei. A găsit Curtea de Conturi, iar pe mine mă îngrijorează de ce nu au depistat angajaţii care au coordonat proiectul respectiv şi diriginţii de şantier. Atunci este penal pentru dirigintele de şantier, penal pentru funcţionarii mei. Trebuie să respecte fiecare legislaţia.", a declarat Florin Țurcanu.

Acesta a menționat că problema este analizată în prezent de către funcționarii de la compartimentul juridic și se va stabili dacă va fi formulată și o plângere penală.

Suma imputată de Camera de Conturi trebuie recuperată de la constructor.

Obiectivul a fost reabilitat de asocierea firmelor Nord Proiect Botoşani şi Victor Construct, valoarea totală a investiţiei fiind de 2.536.011 lei, cu TVA.

Casa Garabet-Ciomac este declarată monument istoric, fiind datată din 1892 şi este nominalizată în Lista monumentelor istorice întocmită de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Imobilul a fost construit cu destinaţia de locuinţă, ulterior fiind utilizat ca Spital dermato-venerice, mai apoi de arhivă a Spitalului Judeţean Mavromati din municipiul Botoşani.

Prin proiect s-a propus ca şi viitor funcţional al imobilului, realizarea de spaţii pentru înfiinţarea unui ,,Centru de formare profesională continuă şi cercetare pentru personalul medical, care va contribui  la creşterea gradului de competenţă al Spitalului Judeţean Mavromati.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
64

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
28

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...