Locuintele ANL se vor ieftini. Afla cu cat vor scadea preturile!

Locuintele ANL se vor ieftini. Afla cu cat vor scadea preturile!
Pretul locuintelor din cadrul programului ANL vor scadea in acest an, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial care prevede noul nivel al valorii de inlocuire, criteriul care sta la baza stabilirii pretului acestor locuinte. Noua valoare este cu 37 de euro mai mica decat in 2011.

Potrivit Ordinului MDRT nr. 165/2012, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 97, din 7 februarie 2012, pentru anul 2012, valoarea de inlocuire pe metru patrat este de 411 euro/m2, inclusiv TVA. Pentru anul trecut, valoarea de inlocuire a fost de 448 euro/m2, inclusiv TVA.

Noul act normativ defineste valoarea de inlocuire a locuintelor ANL ca "valoarea medie ponderata pe metru patrat, calculata pe baza valorii contractelor de antrepriza incheiate, in conditiile legii, in cursul anului 2010 de catre Agentia Nationala pentru Locuinte cu antreprenorii, care se majoreaza cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderata pe metru patrat a locuintelor puse in functiune in anul 2010 in cadrul Programului de constructii locuinte pentru tineri si valoarea medie ponderata pe metru patrat contractata la momentul inceperii lucrarilor acestor locuinte".

Astfel, conform aceluiasi act normativ, valoarea medie ponderata pe metru patrat este calculata la valorile de investitii ale obiectivelor cu contracte de antrepriza incheiate in anul 2011 si are la baza 22 de contracte incheiate de ANL cu antreprenorii, pentru construirea a 1.024 de locuinte cu un total de 84.488 m2 suprafata construita desfasurata, si este de 379,19 euro/m2 inclusiv TVA.

Coeficientul prevazut anterior s-a calculat avand la baza valorile de investitii pentru un numar de 35 de obiective puse in functiune in cursul anului 2010, cu 1.542 de locuinte si un total de 121.226 m2 suprafata construita desfasurata, informeaza avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
567

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
67

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
76

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...