LIVIU AXINTE: Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest!

LIVIU AXINTE: Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Sindicalistii acuza modul in care s-a facut schimbarea celor 22 de directori din unitatile scolare ale judetului Botosani!

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, spune ca a aflat din presa de schimbarea directorilor, intrucat ISJ nu a comunicat sindicatelor modificarile survenite in conducerea scolilor respective. Mai mult, Axinte crede ca actiunea de schimbare a directorilor va continua si in urmatoarele zile, nefiind exclus sa se produca si alte surprize.

"O parte din directorii schimbati sunt directori cu concurs, iar o parte numiti prin delegatie. Credem ca s-a facut o politizare excesiva a invatamantului", a declarat Liviu Axinte.

Schimbarea pe criterii politice este inutila, crede liderul LSI, mai ales ca peste 45 de zile directorii de scoli trebuie sa se declare apolitici, conform reglementarilor anuntate de Guvern.

Axinte condamna si modul in care s-a procedat la demiterea directorilor.

"Au fost eliberati din functie anumiti directori de liceu care erau numiti prin ordin de minitru. Trebuia sa fie la fel demisi, prin ordin de ministru", a mentionat Axinte, care a adaugat ca, in mod sigur, cei demisi se vor adresa instantelor de judecata.

Nici motivul invocat de ISJ, conform carora unii dintre directori au fost demisi in urma reorganizarii unitatilor de invatamant, nu este acceptat de sindicalisti, intrucat, spune Liviu Axinte, in cazul reorganizarii, a fost demis chiar directorul scolii care a ramas cu personalitate juridica.

Exemplul dat de sindicat a fost cel de la Zlatunoaia, unde scoala a fost desfiintata, insa directorul de la Zlatunoaia a fost numit in locul celui de la unitatea care a ramas cu personalitate juridica, adica Scoala Lunca.

Axinte a amintit si despre demiterea directorilor care au obtinut postul prin concurs si au pierdut conducerea unitatii in favoarea celor numiti de ISJ. Este vorba despre directorii din Vorona, Trusesti, Sendriceni.

"Nu ni se pare normal sa fie schimbati directori ale caror scoli au ramas cu personalitate juridica. Nu vrem sa facem un scandal de presa, pentru ca oricum acesti oameni se vor adresa instantei", a precizat liderul LSI.

Axinte a facut referiri si la numirile pe criterii politice, fara a da, insa, exemple concrete.

"Se pare ca majoritatea directorilor numiti sunt membri PD-L. Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest", a spus Liviu Axinte.

Liderul de sindicat a contestat miercuri si noua conducere de la Colegiul Ghica din Dorohoi, unde Daniela Azoicai a fost inlocuita, in urma unui scandal care persista de luni de zile, cu Oana Bouahia.

"Nu este cea mai buna alegere. Era bine sa fi fost o alta persoana, care sa nu fi fost implicata in niciuna dintre tabere, chiar daca era din afara institutiei", a motivat Axinte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
73

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...