LIVIU AXINTE: Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest!

LIVIU AXINTE: Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest!

 LIVIU AXINTE, liderul LSI Botosani  

Sindicalistii acuza modul in care s-a facut schimbarea celor 22 de directori din unitatile scolare ale judetului Botosani!

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, spune ca a aflat din presa de schimbarea directorilor, intrucat ISJ nu a comunicat sindicatelor modificarile survenite in conducerea scolilor respective. Mai mult, Axinte crede ca actiunea de schimbare a directorilor va continua si in urmatoarele zile, nefiind exclus sa se produca si alte surprize.

"O parte din directorii schimbati sunt directori cu concurs, iar o parte numiti prin delegatie. Credem ca s-a facut o politizare excesiva a invatamantului", a declarat Liviu Axinte.

Schimbarea pe criterii politice este inutila, crede liderul LSI, mai ales ca peste 45 de zile directorii de scoli trebuie sa se declare apolitici, conform reglementarilor anuntate de Guvern.

Axinte condamna si modul in care s-a procedat la demiterea directorilor.

"Au fost eliberati din functie anumiti directori de liceu care erau numiti prin ordin de minitru. Trebuia sa fie la fel demisi, prin ordin de ministru", a mentionat Axinte, care a adaugat ca, in mod sigur, cei demisi se vor adresa instantelor de judecata.

Nici motivul invocat de ISJ, conform carora unii dintre directori au fost demisi in urma reorganizarii unitatilor de invatamant, nu este acceptat de sindicalisti, intrucat, spune Liviu Axinte, in cazul reorganizarii, a fost demis chiar directorul scolii care a ramas cu personalitate juridica.

Exemplul dat de sindicat a fost cel de la Zlatunoaia, unde scoala a fost desfiintata, insa directorul de la Zlatunoaia a fost numit in locul celui de la unitatea care a ramas cu personalitate juridica, adica Scoala Lunca.

Axinte a amintit si despre demiterea directorilor care au obtinut postul prin concurs si au pierdut conducerea unitatii in favoarea celor numiti de ISJ. Este vorba despre directorii din Vorona, Trusesti, Sendriceni.

"Nu ni se pare normal sa fie schimbati directori ale caror scoli au ramas cu personalitate juridica. Nu vrem sa facem un scandal de presa, pentru ca oricum acesti oameni se vor adresa instantei", a precizat liderul LSI.

Axinte a facut referiri si la numirile pe criterii politice, fara a da, insa, exemple concrete.

"Se pare ca majoritatea directorilor numiti sunt membri PD-L. Nemultumirea mea este ca directorii nu au fost schimbati in mod onest", a spus Liviu Axinte.

Liderul de sindicat a contestat miercuri si noua conducere de la Colegiul Ghica din Dorohoi, unde Daniela Azoicai a fost inlocuita, in urma unui scandal care persista de luni de zile, cu Oana Bouahia.

"Nu este cea mai buna alegere. Era bine sa fi fost o alta persoana, care sa nu fi fost implicata in niciuna dintre tabere, chiar daca era din afara institutiei", a motivat Axinte.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...

Andrei Patache și-a certat jucătorii, după Poli Iași - FC Botoșani: ”I-am respectat prea mult!”

astăzi, 07:15
44

La această partidă, oaspeții nu l-au putut avea pe bancă pe antrenorul Bogdan Andone (49 de ani), care a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF (Federația Română de Fotbal) pentru ...

Calendar ortodox: Astăzi le cinstim pe Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena; Sfânta Cuvioasă Muceniţă Marcela

astăzi, 07:00
33

Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea...