Lista teatrelor care scapa de concedieri fortate!

Lista teatrelor care scapa de concedieri fortate!
Majoritatea actorilor angajati in teatre vor scapa, pentru moment, de concedieri. 37 de teatre din tara scapa de efectele Ordonantei de Urgenta nr. 63, care impune reducerea cu 32 la suta a personal.

In urma discutiilor de joi, dintre premierul Emil Boc, prim-vicepremierul Marko Bela, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ministrul de Interne, Vasile Blaga si directorii mai multor teatre, s-a gasit o interpretare a legii care nu ii obliga pe directori sa decimeze oamenii din teatre.

Salvarea a venit de la articolul III din Ordonanta cu pricina, articol ce prevede sa fie scoase de sub incidenta actului normativ institutiile de spectacole din subordinea autoritatilor locale, care insa nu au fost infiintate de acestea.

Astfel, Ordonanta nu vizeaza un numar de 37 de institutii de spectacole din tara, printre acestea Opera din Constanta sau Corul Filarmonicii din Arad, recent in pericol de desfiintare si comasare.

La intalnirea de joi s-a discutat despre faptul ca au existat administratii publice care au interpretat gresit acea Ordonanta de Urgenta. In ordonanta exista precizat clar ca institutiile de cultura, teatrele, filarmonicile si alte institutii infiintate la nivel central nu intra sub incidenta acestei legi, adica nu primarii decid personalul restructurat.

In cazul institutiilor infiintate de autoritatile locale, avand in vedere ca si-au asumat functionarea teatrelor, ele vor decide restructurarile. In ce priveste institutiile de cultura infiintate la nivel central, restructurarile si reorganizarile vor fi discutate, ulterior, de catre directorii acestora cu Ministerul Culturii.

Lista teatrelor care scapa de restructurari fortate

Ministerul Administratiei si Internelor a trimis, joi dupa amiaza, o adresa oficiala catre prefecturi, cu cele 37 de institutii de cultura care nu fac obiectul Articolului III din Ordonanta de Urgenta nr 63. Iata lista teatrelor care scapa, deocamdata, de restructurari, obtinuta de Ziare.com:

Bucuresti: Teatrul Nottara, Teatrul Tandarica, Teatrul Excelsior, Teatrul Masca, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Mic, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de Revista Constantin Tanase, Circul Globus.

In tara: Teatrul Ion Slavici din Arad, Teatrul Municipal Bacovia din Bacau, Teatrul de Stat Oradea, Filarmonica din Oradea, Teatrul de stat pentru copii si tineret "Arcadia" din Oradea, Teatrul `Mihai Eminescu" din Botosani, Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, Teatrul pentru copii "Arlechino" din Brasov, Opera Brasov, Filarmonica Brasov, Teatrul de stat Resita, Teatrul de papusi din Cluj Napoca, Filarmonica "Transilvania" din Cluj Napoca, Teatrul de stat Constanta, Teatrul de opera si balet "Oleg Danovski" din Constanta, Teatrul din Sfantu Gheorghe, Filarmonica Oltenia din Craiova, Teatrul Dramatic din Galati, Filarmonica din Iasi, Filarmonica din Targu Mures, Filarmonica din Satu Mare, Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu, Filarmonica de stat Sibiu, Filarmonica din Timisoara, Teatrul Maghiar din Timisoara, Teatrul German de stat din Timisoara, Teatrul "Victor Ion Popa" din Barlad.
Sursa: ziare.com

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
69

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
13

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...