Arcadia Hospital - primul bilanț

Apariția primului spital privat multidisciplinar la Iași a suscitat interesul locuitorilor din județ și din zonele învecinate, mulți dintre aceștia alegând să își rezolve problemele de sănătate în cadrul noii structuri spitalicești.

Primele evaluări ale traficului de pacienți indică o cerere crescută pentru serviciile din sfera obstetrică-ginecologie, atât în ambulatoriu, cât și în spital, la acest rezultat contribuind și faptul că pe listele de așteptare ale Maternității Arcadia erau înscrise numeroase persoane, încă dinainte de deschiderea unității. În ceea ce privește nașterile, acestea au fost efectuate prin operații de cezariană sau în mod natural și nu au ridicat probleme deosebite din punct de vedere medical.

Printre celelalte specialități care au înregistrat în această perioadă un număr crescut de programări la consultații, investigații sau tratamente, se numără ortopedia și traumatologia, gastroenterologia, cardiologia, chirurgia, oftalmologia, analizele de laborator.

Referindu-se la concluziile ce se pot trage după primele săptămâni de funcționare, directorul medical al Arcadia Hospital, dr. Iulian Zonenstain, a remarcat că structura multidisciplinară a spitalului s-a dovedit a fi o opțiune bună, pentru că Arcadia Hospital răspunde astfel nevoilor de sănătate ale oricărei persoane: "Am avut pacienți în aproape toate specialitățile de ambulatoriu și spital; ca activități speciale, aș aminti realizarea primelor artroscopii, a primelor endoscopii și colonoscopii și mai multe tipuri de intervenții chirurgicale. De asemenea, crește treptat numărul solicitărilor pe kinetoterapie și recuperare medicală, pe flebologie și dermatocosmetică. Ca o concluzie generală, suntem acum în faza în care echipele medicale se sudează, iar procedurile și protocoalele de lucru sunt verificate în condiții de funcționare efectivă. În plus, monitorizăm cu atenție implementarea sistemului de management al calității conform standardelor ISO, ceea ce înseamnă o activitate susținută a departamentului de calitate".

"În perioada imediat următoare, ne pregătim pentru efectuarea primelor intervenții complexe din sfera flebologiei, mai exact pentru terapia varicelor cu ajutorul laserului endovenos. Echipamentele de care dispune Arcadia Hospital sunt unice în Moldova, iar intervenția este rapidă, elegantă și se efectuează în regim de internare de zi, ceea ce înseamnă că pacientul este supus intervenţiei chirurgicale, iar după un timp de supraveghere postoperatorie de câteva ore şi după o verificare atentă a stării generale, este externat în aceeaşi zi. În plus, la inițiativa dr. Marius Bar, specialist în Ortopedie-Traumatologie, vom lansa în curând Centrul de Traumatologie și Recuperare Sportivă, care va antrena resurse de chirurgie, kinetoterapie și recuperare medicală pentru tratamentul patologiei cauzate de practicarea de activități sportive, la nivel de performanță sau ca hobby", a adăugat dr. Iulian Zonenstain.

Arcadia Hospital și-a început activitatea în luna iunie, asigurând servicii medicale complexe, de ambulatoriu și spital, în peste 35 de specialități medicale și chirurgicale.

În luna august, Arcadia Hospital va derula primul său program de sănătate pentru populație, sub titlul "Tu decizi cât de sănătos vrei să fii!". În cadrul acestui program, Arcadia Hospital oferă oricărei persoane interesate o consultație gratuită la medic specialist, în sferele: cardiologie, chirurgie generală, chirurgie plastică, dermato-venerologie, gastroenterologie, medicină internă, neurologie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ORL, ortopedie-traumatologie, pediatrie, reumatologie, recuperare medicală.

Consultațiile gratuite se vor efectua de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-15:00, pe toată durata lunii august. Programările se pot face apelând numărul de Call Center 0232 920, sau la sediul Arcadia Hospital, str. Cicoarei nr.2.
 
(Material publicitar)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
43

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
26

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
56

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...