Lista facultăţilor care îţi asigură un job după absolvire

Lista facultăţilor care îţi asigură un job după absolvire
Facultăţile tehnice (automatică, energetică, cibernetică) şi cele care asigură o specializare în limbi străine, economie, medicină şi farmacie oferă cele mai mari şanse de angajare după absolvire, spun specialiştii în recrutare. Un job asigurat au şi tinerii care aleg să studieze la Academia de Poliţie sau Academia Militară.

În prezent, şansele la angajare ale tinerilor absolvenţi sunt mici, mai ales dacă luăm în calcul oferta de joburi extrem de redusă şi numărul record de şomeri de pe piaţă.

Totuşi, spun specialiştii, tinerii cu specializări în medicină, limbi străine, IT sau inginerie au o şansă în plus să se integreze pe piaţa muncii.

Daniela Necefor, specialist în recrutare, îi sfătuieşte pe tineri să aleagă o facultate cu profil tehnic. "Cred că în viitorul apropiat cei mai căutaţi vor fi specialiştii în energetică, automatică, cibernetică, dar şi medicii şi vorbitorii de limbi străine, precum germană sau rusă", spune Necefor. Şanse mici să se integreze pe piaţa muncii, potrivit lui Necefor, vor avea cei care se orientează spre drept, unde deja există un surplus de candidaţi, cei cu diplome în marketing, PR sau administraţie publică.

În opinia Mădălinei Bălan, managing partner al firmei de consultanţă în resurse umane Hart Human Resocurce, tinerii cu studii economice şi competenţe lingvistice au cele mai mari şanse la un job.

"Tinerii care au competenţe lingvistice aparte, mă refer la cei care vorbesc pe lângă engleză şi franceză şi alte limbi au şanse să se angajeze rapid", spune Mădălina Bălan.

În acelaşi timp, adaugă aceasta, absolvenţii de farmacie şi studii tehnice îşi pot găsi de lucru relativ uşor.

În sectorul bugetar cele mai mari şanse de angajare după absolvire sunt în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului apărării.

Studenţii de la învăţământul de zi din cadrul Academiei de Poliţie încheie un angajament pe o perioadă determinată în conformitate cu reglementările în vigoare, prin care se obligă să-şi desfăşoare activitatea în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. La fel se întâmplă şi cu cei care obţin o diplomă de ofiţer de pompieri, după terminarea studiilor aceştia pot funcţiona ca ofiţeri activi în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Şi absolvenţii Academiei Militare pot fi angajaţi automat după terminarea studiilor.

Potrivit studiilor, angajatorii din România se clasează pe locul doi în Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte lipsa forţei de muncă calificate. Companiile de pe piaţa locală au cele mai mari dificultăţi în a recruta ingineri, muncitori calificaţi şi agenţi de vânzări.

În acelaşi timp, cele mai multe dintre firme nu reuşesc să-şi acopere poziţiile de management şi nu găsesc personal bine pregătit pentru departamentele IT şi finanţe şi contabilitate, conform Realitatea.net

 

Facultăţi care îţi asigură un job

Facultatea de Energetică

Facultatea de Automatică

Facultatea de Cibernetică

Facultatea de Limbi Străine

Facultatea de Medicină

Facultatea de Farmacie

Facultatea de Studii Economice

Academia Militară

Academia de Poliţie
 

 

www.Edu.Botosani.Ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
51

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
801

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
240

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...