ALERTA - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!

ALERTA - Prutul a crescut cu peste 4 metri în ultimele 25 de ore!
Cotele râului Prut la intrarea în ţară au crescut, în ultimele 25 ore, cu 4 metri şi 10 de cm, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel că, astăzi dimineaţă la ora 7.00, în punctul pluviometric Oroftiana, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 85 cm.

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate. La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului.

Urmare a evoluţiei situaţiei hidrologice din ultimele ore, a fost instituit COD ROŞU pe Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, pentru intervalul 9 iulie, ora 2.00 – 9 iulie, ora 16.00.

Primăriile localităţilor limitrofe râului Prut pe sectorul vizat, respectiv Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş, Rădăuţi – Prut au fost notificate să evacueze cetăţenii care desfăşoară activităţi în lunca Prutului precum şi utilajele din balastiere şi a animalelor aflate la păşunat, să avertizeze populaţia să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului, să instituie serviciul de permanenţă la primării, să monitorizeze cursul râului şi să evacueze populaţia, dacă apa se va apropia de gospodăriile lor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a deplasat în zonă două echipaje pentru monitorizarea situaţiei şi evacuarea populaţiei, dacă acest lucru se va impune.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
181

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...

Anchetă la Botoșani, după ce un bebeluş de doar trei săptămâni a fost găsit mort!

astăzi, 08:57
346

Decesul unui bebeluş de trei săptămâni declanşează o anchetă a poliţiei, în Botoşani. Copilul a fost găsit fără viaţă, în patul lui, de către părinţii care au cerut a...

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
377

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...