Liderul B.N.S. Botosani: "Ceea ce se intampla este greu de digerat si macerat in sanatate"

Liderul B.N.S. Botosani: "Ceea ce se intampla este greu de digerat si macerat in sanatate"
Problema subfinantarii Spitalului Judetean si a problemelor cu care se confrunta cea mai mare unitate spitaliceasca din judet a fost readusa in atentia autoritatilor, marti, in cadrul Comisiei de Dialog Social de catre Vasile Chiru, presedintele Blocului National Sindical, Filiala Botosani.

Chiru, care este si angajat al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a spus ca de multe ori se arata cu degetul catre institutie ca fiind principalul vinovat pentru aceasta lipsa de finantare, dar el sustine ca acest lucru se datoreaza legislatiei existente la ora actuala.

"Ceea ce se intampla este greu de digerat si macerat in sanatate. Sunt acuzatii grave care sunt pur si simplu de multe ori nefondate legate de Casa de Asigurari de Sanatate. E o nebuloasa si trebuie sa terminam, ca toata lumea prin ceea ce se discuta prin spitale, prin oras, se spune ca, Casa este de vina. Nu este de vina Casa, legea e facuta prost si daca tot amanam ba luna viitoare sa apara pachetul social o sa fie si mai complicat, nu pentru mine, ci pentru cei cu venituri mici si cei care sunt in suferinta. Ar trebui sa ne intalnim la modul cel mai serios, nu ca vreau eu tichete de masa sau cresteri salariale. Pe mine ma intereseaza in primul rand calitatea actului medical si cum este ingrijit si tratat pacientul, dupa aia vorbim de toate", a spus Vasile Chiru.

Liderul BNS a spus ca ceea ce s-a promis prin comasarea spitalelor, si anume cresterea finantarii, nu s-a infaptuit, iar din acest motiv Spitalul Mavromati a ajuns la ora actuala sa se confrunte cu mari probleme.

"S-a unificat dar in varianta unei ideii care atunci era tentanta ca va creste gradul si veniturile dar au ramas tot cu veniturile de cand era spital simplu , iar greutatile s-au acumulat. Acum este inadmisibil de a se mai putea redresa ceva. Se creeaza o stare de tensiune intre pacienti si salariati si intre pacienti si Casa de Sanatate. Noi nu facem politica, trebuie sa ne gandim la cei pe care ii reprezentam", a adaugat Chiru.

La randul sau, prefectul Costica Macaleti a spus ca daca se va face un contract bun cu Casa lucrurie se vor putea redresa in ceea ce priveste situatia celei mai mari unitati spitalicesti din judet.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
25

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...

Spectacolul „Vasilache şi Mărioara” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache" din Botoșani

astăzi, 19:57
21

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă!„Cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, Vasil...

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
29

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...