Liderii de sindicat si gustul amar al protestelor: "Se traieste bine si inseamna ca noi ne amagim cand spunem ca traim greu!"

Liderii de sindicat si gustul amar al protestelor: "Se traieste bine si inseamna ca noi ne amagim cand spunem ca traim greu!"
Cu toate ca, in urma cu cateva zile, liderii de sindicat au anuntat ca la protestul de astazi vor participa in jur de 500 de persoane, numarul celor care au iesit in strada a fost mai mic de jumatate.

Vasile Chiru, liderul Blocului National Sindical, sustine ca la nivel de judet miscarea sindicala nu este reprezentativa.

"Din punctul meu de vedere, eu raman cu un gust amar. Miscarea sindicala vad ca nu este reprezentativa la nivel de judet sau ceilalti sindicalisti au salarii decente, traiesc bine si inseamna ca noi ne amagim cand spunem ca traim greu. Vom vedea pe parcurs, pentru ca pe unde ne miscam in Botosani toti se plang ca traiesc greu, ca taxele si impozitele ii sufoca, nu este adevarat. Ei traiesc foarte bine", a spus Vasile Chiru.

Unul dintre motivele pentru care sindicalistii au iesit in strada este si tratatul fiscal. Marius Orosanu, presedintele filialei Cartel Alfa Botosani, spune ca acest tratat inseamna noi masuri de austeritate pentru romani.

"In primul rand am ales sa protestam pentru ca Romania intentioneaza ca pe 1-2 martie sa semneze noul tratat fiscal si cei care au studiat acest tratat au vazut ca aduce noi masuri de austeritate pentru Romania. Asta inseamna ca incepand cu anul viitor ne asteapta noi reduceri de salarii, noi reduceri la sistemul de asistenta sociala, din ce in ce mai putine investitii si locuri de munca. Tragem un semnal de alarma nu pentru ce va fi maine, ci pentru ceea ce va fi incepand de anul viitor daca Romania adopta acest tratat fiscal", a mentionat Marius Orosanu.

Dupa ce au marsaluit pe strazile din municipiu, timp de o ora, sindicalistii au scandat lozinci antiguvernamentale in fata Institutiei Prefectului.

Acestia spun ca vor urma si alte proteste.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
199

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
42

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
249

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...