Este o procedură standard, transparenta, prin care cei care intră în competiție solicită clarificări astfel încât să își poată calcula oferta pentru licitație. E normal ca firmele de construcții să înțeleagă bine ce vor avea de construit. Nu e nimic neobișnuit. După circa o săptămână, se va trece la pasul următor. Suntem în grafic, nu s-a întârziat cu nimic, a declarat Ovidiu Portairuc.
Primarul susține că fiind vorba de un obiectiv social, ce va fi realizat din fonduri publice, firmele de construcții ar trebui să își eficientizeze costurile, pentru a putea răspunde cerințelor stabilite de Compania Națională de Investiții.
Am văzut că sunt unele firme de construcții care se plâng că profitul pe care l-ar obține din acest proiect ar fi prea mic sau chiar ar putea merge în pierdere. Eu le spun că dacă nu pot construi eficient, nu-i obligă nimeni să vină la licitație și meargă în pierdere. CNI construiește spitale la aceste prețuri peste tot în țară. Și sunt firme de construcții care au costuri eficiente și pot construi conform cerințelor CNI. Știu că sunt unii care vor profituri uriașe, cum era pe vremea lui Boc și Udrea, dar îi asigur că nu le vor mai obține în domeniul public, a explicat primarul.
Comunicat de presă Primăria Botoșani
Valoarea estimată a contractului se ridică la 14,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Compania Națională de Investiții. Câștigătorul ar fi trebuit desemnat în data de 25 februarie.