Protestul asistenților medicali de la Mavromati: Va fi sesizat Corpul de control al ministrului sănătății!

Protestul asistenților medicali de la Mavromati: Va fi sesizat Corpul de control al ministrului sănătății!
Prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi, s-a alăturat, miercuri, zecilor de asistenți medicali de la Spitalul Județean Mavromati care protestează de câteva zile în fața Consiliului Județean, solicitând acordarea tichetelor de masă și promovarea în gradul principal.

Liderul sindical a avut o întâlnire și cu managerul unității spitalicești, urmând a avea o discuții și cu președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu. 

“Mi se pare normal să venim să susținem colegii de la Botoșani. Am mandat de la Federația Sanitas și toți colegii din țară susțin acțiunea colegilor noștri de la Botoșani pentru că ne dorim de urgență rezolvarea acestei probleme. Au fost cinci puncte discutate cu managerul spitalului, respectiv rezolvarea problemei celor 111 colegi care au luat gradul principal, tichetele de masă, deblocarea de posturi și încă două lucruri care au legătură cu contractul colectiv de muncă. Promisiunea este că până în luna iunie tichetele de masă vor fi aduse la zi, încă nu am găsit puncte comune cu privire la termenul legat de gradul principal. Noi nu vom renunța la acest punct", a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședintele Federației Sanitas.

Acesta a menționat că va sesiza și Ministerul Sănătății cu privire la situația de la Botoșani și dacă nu se va găsi o rezolvare la solicitarea de promovare în grad a asistenților medicali vor fi sesizate și alte instituții.

“A fost o părere expusă de manager care are legătură cu bugetul pentru că sunt înainte de negocierea contractului cu Casa. Noi le-am oferit și le oferim susținere totală pentru a găsi resurse financiare de a susține această doleanță a colegilor noștri. Suntem invitați la Ministrul Sănătății o să îi expun și ceea ce se întâmplă la Botoșani și ne vom întâlni și cu conducrea Casei Naționale să vedem exact situația contractelor din Botoșani să arătăm de unde să se ia acești bani. Nu putem renunța la un drept pe care colegii mei l-au obținut când au dat acel concurs pentru a crește profesional. În condițiile în care nu vom găsi soluții concrete vom sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă și corpul de control al ministrului sănătății în așa fel încât să vedem cine are dreptate", a conchis liderul Sanitas.

Zeci de asistenți medicali de la Mavromati au pichetat și miercuri sediul Consiliului Județean, afișând bannere cu mesaje prin care cer acordarea drepturilor salariale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
42

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
154

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
107

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...