Liceele cu promovabilitate mica la Bac vor avea mai putine clase

 Rezultatele dezastruoase inregistrate de elevi in acest an la examenul de bacalaureat i-au determinat pe oficialii din Educatie sa schimbe metodologia pentru anul scolar 2012-2013.

Profesorii au acum un motiv in plus pentru a-si ajuta elevii sa obtina note de trecere de la examenul de maturitate, pentru ca rezultatele mici la bacalaureat inseamna mai putine clase de boboci.

Liceele cu promovabilitate sub 15% la Bac vor elabora, pentru clasa a IX-a, un plan de scolarizare diminuat cu cel putin o clasa, potrivit metodologiei publicate pe Ministerului Educatiei.

Exceptie de la regula fac "unitatile de invatamant de nivel liceal unice la nivel de localitate, precum si cele care au cate o clasa a IX-a, a X-a, a XI-a si a XII-a".

Metodologia mai prevede ca "fiecare inspectorat scolar va realiza un studiu prin care va fundamenta proiectul planului de scolarizare din perspectiva argumentelor pedagogice, psihologice, sociologice si economice".

Inspectoratele scolare vor inainta, pana in 20 ianuarie 2012, spre avizare MECTS, "reteaua scolara din raza lor teritoriala propusa de autoritatile administratiei publice locale, dupa consultarea unitatilor de invatamant, a operatorilor economici si a partenerilor sociali interesati".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...