Botosaneni achitati dupa ce au fost acuzati de trafic de doguri. Acum vor sa dea statul in judecata!

Trei persoane judecate pentru trafic de droguri au fost achitate, marti, de magistratii Tribunalului Botosani.

Este vorba despre doi frati din Botosani, Florin Sergiu Mosoroi si Ciprian Mosoroi, si constanteanul Amet Aydin, care au ajuns dupa gratii in luna noiembrie 2010, pe motiv ca in perioada aprilie-noiembrie 2010 au procurat, detinut si vandut, fara drept, droguri de risc si droguri de mare risc, pe care le-au comercializat catre un numar insemnat de consumatori de pe raza judetului Botosani.

Cei trei au fost arestati in urma unei actiuni a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

In cursul anchetei, procurorii DIICOT au cerut si perchezitia informatica a unui calculator ridicat in urma descinderilor, pentru ca multe tranzactii ar fi fost efectuate pe Internet, de pe respectivul calculator.

De asemenea, de la locuintele suspectilor au fost ridicate peste 400 de pliculete continand fragmente de produse etnobotanice.

Cei trei au stat in arest preventiv timp de patru luni si jumatate, iar la finalul lunii martie 2011 au fost eliberati, primind interdictia de a parasi localitatea.

Pe timpul derularii procesului au fost solicitate mai multe expertize ale produselor ridicate, care au concluzionat ca respectivele substante nu erau droguri de mare risc, ci etnobotanice.

Date fiind acestea, cei trei au fost achitati.

"Inculpatii au fost achitati pentru ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii pentru care au fost trimisi in judecata", a spus Dorica Turcanu, purtator de cuvant in cadrul Tribunalului Botosani.

Sentinta poate fi atacata cu apel.

Cele trei persoane vor sa dea in judecata statul roman, pentru ca au fost inchise pe nedrept timp de patru luni si jumatate.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, după ce a pierdut în fața clujenilor: ”Asta le-am reproșat la pauză!” (Galerie foto)

astăzi, 21:07

Botoșănenii au deschis scorul în minutul 4 prin Bodișteanu, însă cele două formații au intrat la egalitate la cabine, în urma reușitei lui Cristea. Miranyan, în minutul ...

Garda de Mediu: Amenzi usturătoare pentru botoșănenii care incendiază deșeurile! (foto)

astăzi, 20:15

Este vorba despre alte tipuri de deșeuri decât cele menajere, care nu au fost preluate de operatorul de salubrizare. Producătorii de deşeuri şi deţinătorii de deşeuri (persoane fizice ...

Lucrări de reabilitare a drumurilor locale, desfășurate cu succes într-o comună din Botoșani!

astăzi, 19:30

Procesul de modernizare și dezvoltare înaintează cu pași repezi în comuna Prăjeni. Proiectul de modernizare demarat în vara acestui an este de natură a asigura accesul facil și...