Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană. Care sunt condițiile

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană. Care sunt condițiile

De la debutul sezonului rece 2023 - 2024, 82 de familii din municipiul Botoșani au fost ajutate cu lemne pentru foc. Aceste familii au primit în total 123 de metri cubi de lemne, asigurate din cantitatea rezultată din tăieri și toaletări de arbori.

Cererile pot fi depuse la sediul Direcției de Asistență Socială, aflată pe strada Săvenilor nr. 12, pe toată perioada sezonului rece 2023 – 2024. Altfel spus, cei care doresc să fie ajutați de municipalitate mai pot să depună cereri până la finele aceste luni.

“Și în acest sezon rece am avut posibilitatea să-i ajutăm pe cei care au solicitat lemne pentru foc. Așa după cum am stabilit încă din toamna trecută, prioritate au avut familiile cu copii și pensionarii”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Potrivit edilului, cei care depun cereri trebuie să dețină doar o locuință în care singura sursă de încălzire să fie pe bază de lemne și să nu aibă bunuri incluse în lista celor ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței. Venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 1.386 de lei, respectiv 2.053 de lei, în cazul persoanei singure. Pentru fiecare solicitant se asigură 1,5 metri cubi de lemne, cu posibilitatea acordării unor cantități suplimentare, în funcție de stocul disponibil. Funcționarii Direcției de Asistență Socială verifică, prin anchetă socială, dacă datele trecute de solicitanți în cerere sunt corecte.

Acest ajutor se acordă în baza documentației existente la DAS, conform referatelor și listelor anexe întocmite de funcționarul responsabil cu derularea procedurii. Același funcționar transmite documentele la Direcția de Servicii Publice, structură care are în administrare depozitul cu lemnele rezultate din tăieri și toaletări de arbori. De transportul lemnelor la domiciliul solicitanților se ocupă muncitorii Direcției de Servicii Publice.

La această dată, în depozitul administrat de Direcția de Servicii Publice se află aproximativ 60 de metri cubi de lemne.

În sezonul rece 2022 – 2023, au primit lemne pentru foc 108 familii, cantitatea totală asigurată fiind de 161,9 metri cubi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
8

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
68

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
23

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...