Legumele din supermarket, extrem de nocive pentru organism

Legumele din supermarket, extrem de nocive pentru organism
Legumele pe care le cumparam din comert au aspect frumos, dar sunt fara gust, lipsite de nutrienti, atoase si chiar lemnoase.

"Spre deosebire de acum 20 de ani, legumele pe care le mancam au avantaje agronomice: sunt aspectoase, rezista in timp si cresc destul de repede", a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului National de Cercetari Alimentare. Specialistul atentioneaza insa ca, desi puncteaza la capitolul imagine, legumele nu stau la fel de bine si la capitolul beneficii aduse organismului nostru. Practic, legumele nu mai au gust pentru ca provin din soiuri hibrid, speciale pentru sera.

"Aceste soiuri sunt create special de om, prin selectie artificiala, pentru a avea o productie mare de legume. Soiurile pure nu dau productii mari. Un bun exemplu este soiul rosiilor "inima de bou", care sunt gustoase, neaspectuoase si carnoase. Din pacate, acestea se deterioreaza rapid si nu au o productie mare", spune prof. dr. Mencinicopschi.

Indiferent daca sunt de productie interna sau de export, legumele sunt fara gust si nutrienti. Ele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, iar substantele folosite au efecte negative asupra organismului, provocand intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos central, avertizeaza nutritionistii.

Astfel, legumele sunt supuse unor tratamente cu pesticide si pulverizate cu tot felul de substante toxice menite sa le mareasca rezistenta in timp. "Cea mai buna solutie este sa mancam fructe si legume atunci cand este sezonul lor", recomanda Mencinicopschi.

Piata autohtonona este invadata pe timpul iernii de legume aduse din import. Spania, Olanda, Italia, Turcia, Israelul si Egiptul sunt tarile de provenienta a acestor alimente. "Legumele care se gasesc in aceasta perioada a anului sunt in mare parte aduse din tari aflate in zona mediteraneana, acolo unde iernile sunt mai blande. Rosiile si castravetii care se gasesc in piete, supermarket-uri si hipermarket-uri sunt cu precadere din Turcia, Spania si Olanda", a declarat Valeriu Tabara, fostul ministru al Agriculturii.

Sursa: zf.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Crescătorul din Cordăreni, căruia i-au murit animalele în incendiu, a primit vaci de rasă de la fermierii prezenți la Popăuți! (foto)

astăzi, 10:30
111

Totul s-a întâmplat în cadrul Târgului Regional de Zootehnie de la Popăuți, unde un grup de crescători de animale, membri ai Asociației Crescătorilor de Taurine Botoșani,...

Ce au decis magistrații botoșăneni în cazul primarului Cosmin Andrei!

astăzi, 10:07
248

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, primește o veste bună din partea judecătorilor Tribunalului Botoșani. La finalul săptămânii trecute, magistrații botoșăneni au decis revo...

Medic botoșănean despre o boală a picioarelor care ne afectează inima: ”Să fim atenți la semnalele pe care ni le trimite corpul nostru!”

astăzi, 09:40
513

Ruxandra Toderiță, medic specialist cardiolog din Botoșani, trage un semnal de alarmă cu privire la consecințele foarte grave pe care le are asupra organismului uman tromboza venoasă profundă....