HOROSCOP URANIA, săptămâna 1-7 aprilie

HOROSCOP URANIA, săptămâna 1-7 aprilie
BERBEC
Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului zilele de 6 şi 7 aprilie sunt importante pentru că e cea mai dinamică axă ce se alcătuieşte pe cerul lor astral.

Acolo se produce şi momentul de Lună plină, îi priveşte direct, pentru că Soarele în Berbec în tranzit este element activ alături de Luna din Balanţă. Pentru aceşti nativi se anunţă discuţii, implicaţii sau reacţii pe un fond interior, dar şi cu obligativitatea de a se exprima, de a se exterioriza cu privire la un litigiu, la un proces, la un conflict şi multe elemente contractuale sunt acum puse în discuţie ăt chip stresant.

Mai de grabă nu se poate, decât se poate, mai mult nu e voie, deşi s-ar putea, mai mult se opune cineva pentru că la limită ar fi voie şi tot aşa. Există perechi întregi de imposibilităţi şi de inadvertenţe care funcţionează într-un fel enervant pentru aceşti nativi. Nu este niciun fel de contradicţie în ceea ce am spus până acum. Este posibil să i se primească cuiva un dosar, dar cineva se opune.

Cineva se opune ca acel dosar să fie acceptat, argumentând într-o deplină normalitate şi legalitate o chestiune de fond sau de legislaţie, deşi există foarte multe alte cadre care ar putea să creeze derogări sau alte situaţii care să contracareze acest punct de vedere. Şi iarăşi nu se poate. Indiferent cine, cum, de ce şi prin intermediul căror instrumente un om, un grup, o instituţie, se creează astfel de neputinţe, de oprelişti, de bariere, de interdicţii, de întârzieri. Uneori luaţi în calcul că îşi face ambiţie cineva pur şi simplu.

Atunci avem de-a face cu abuz sau cu un personaj ignorant şi limitat care de data aceasta am spune că nu se regăseşte în contextul astral decât în latura minimală, în stropul în care acest context astral îl presupune, pentru că nota de mijloc şi valoarea acestui tranzit stă de fapt în opoziţia care vine de la instituţii, de la aplicarea unei legi sau de la o atitudine generală faţă de o chestiune, aşa se practică, aşa s-a zis, aşa ni s-a spus, deşi legea nu prevede acest lucru.

Vă dau o paletă întreagă de nuanţe şi de ipostaze pentru a vă putea descurca la un moment dat sau pentru a înţelege ce se întâmplă înm săptămâna următoare, dacă cumva vi se întâmplă un astfel de eveniment neplăcut. Unii dintre nativi pot să înceapă, după 5 aprilie, să aibă spor la vorbă, ca şi cum Berbecii ar fi nişte persoane tăcute şi discrete. Nici gând de aşa ceva. Firea lor vorbăreaţă şi comunicativă îşi va găsi acum posibilitate de exprimare la cote maxime. Vor fi uneori mai simpatici, mai încărcaţi de umor şi de haz, alteori de justificare. Vor vorbi în stânga şi în dreapta, vor comenta, vor întreba, vor cere sfaturi, se vor informa, vor da explicaţii, sunt parteneri activi într-un dialog. Şi totul se bazează pe schimbul de idei, de informaţie, de impresie.


 

TAUR

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului planeta Venus, guvernatorul lor, funcţionează bine, mai ales începând cu ziua de 5 aprilie, pentru că le intră în Casa banilor şi le aduce câştiguri, stabilizare, noroc, avantaje sau situaţii şi ipostaze care ulterior se vor transforma într-un beneficiu bănesc. În principal este vorba de banii care provin de la locul de muncă.

Luna le activează câteva dintre Casele personale, Casa comunicării şi relaţiilor cu persoanele din anturaj, Casa familiei, a copiilor, a dragostei, a locului de muncă, a sănătăţii şi, într-o mică măsură, a parteneriatului. Se poate spune că săptămâna viitoare este pentru ei interesantă mai ales în perioada 6-7 aprilie, atât prin combinaţia pe care o aduce Soarele şi Luna, când formează Lună plină, şi când le activează nu numai cele două Case ale sănătăţii, ci mai ales Casa muncii.

Aici se poate vorbi de o încercare majoră sau cu un efort major depus pentru realizarea unui echilibru. Se gândeşte şi se vorbeşte ori se acţionează cu multă diplomaţie, cu multă stăpânire de sine şi cu mult tact ori aşa ar trebui să fie, aşa ar trebui să procedeze.

Chiar dacă nu asta le este la îndemână sau chiar dacă nu asta doresc să facă. Indiferent ce guess-uri le dă inimioara, indiferent ce brânciuri le dă realitatea înconjurătoare şi situaţiile prin care trec este bine să rămână cât se poate la marginea evenimentelor, să rămână cât mai puţin implicaţi, să fie cât mai puţin parte activă şi cât mai mult să fie nişte spectatori care analizează lucid, calm şi foarte echilibrat, fără patimă, fără subiectivism şi fără tendinţa de a exagera, mai ales dintr-un fond anterior afectiv. Dacă un domeniu, un segment uman sau un personaj a fost antipatizat până acum, este bine să nu se judece şi să nu se meargă pe principiul rutinei. Tot cu antipatia înainte, tot cu intoleranţa înainte.

Dacă cineva a fost simpatizat, iubit şi preţuit, admirat, ori un domeniu de viaţă au reprezentat o miză foarte mare, e bine să nu se meargă pe acelaşi principiu şi să se încăpăţâneze ori să se cramponeze de un bine ideal sau de un frumos în abstract, vai ce frumos a fost până acum. Dacă cercetează mai bine lucrurile poate că nici nu a fost chiar aşa de frumos ce au trăit.

Li s-a părut sau aşa l-au aureolat, l-au încununat cu false valori omul, ideea, momentul sau locul. Acum este bine să revină la normalitate şi să scuture ceea ce este la poli opuşi, maximum de rău şi maximum de bine să dispară şi să rămână o medie mult mai sănătoasă pentru decizii, pentru evaluări şi pentru percepţii. Deocamdată situaţia prin care trec este legată indistructibil de ceea ce se petrece şi pe semnul Berbecului, unde multe lucruri au loc în taină sau discret, dar surprizele nu au dispărut.

Multe dintre elementelele pe care le scontează se îndreaptă către o mişcare bruscă. Ea nu se va petrece săptămâna aceasta, dar trebuie să fie luată în calcul. Unii habar nu au ce îi aşteaptă, alţii estimează cu greu un sfârşit al unei situaţii în care acum oscilează. Şi-ar dori, evident, să vadă cum se termină viaţa lor peste nişte săptămâni într-o anume dinamică pe care încearcă să o ţină sub control. Dar viaţa este plină de surprize şi trebuie să vă spun că Uranus în Casa a XII-a nu stă degeaba. De acolo, din această Casă a tainelor, a neştiutului şi a elementelor greu de anticipat, de scontat, el reuşeşte să trimită raze suficiente pentru a bulversa existenţa unuia şi a altuia.

De altfel, nici Saturn nu şi-a terminat stagiul, este retrograd şi retrogradarea va mai dura destule săptămâni. Până în toamnă când Saturn va părăsi definitiv această Casă a VI-a, a muncii, pentru că despre ea vorbim deocamdată, a relaţiilor cu şefi, superiori, colegi, subalterni, toate aceste elemente care presupun muncă, activitate, răspundere, salarizare, echilibru, statut personal, valorificare a unei pregătiri socio-profesionale, acest Saturn nu le este un partener, îi întârzie să ajungă unde doresc, îi blochează să facă ceea ce vor ce pot sau ce trebuie. Îi pune în încurcătură şi îi pune în situaţia să se regrupeze şi să se antreneze în permanenţă.

Este ca o ştachetă foarte înaltă, mult prea înaltă, pusă pentru cei care dacă au forţă o pot depăşi. Este una dintre barierele importante în carieră pentru foarte mulţi dintre nativii din zodia Taurului, indiferent de vârstă. Unii pot să o perceapă ca pe o barieră legată de vârstă, de tinereţe şi de lipsă de experienţă, alţii pot să dea vina pe ceea ce înseamnă sfârşitul carierei, spunându-şi ei, mă consideră prea bătrân, am ieşit din joc, nu mai sunt tânăr, nu mai contez, nu mai însemn prea mult pentru alţii. Toate acestea sunt forme de depreciere care nu sunt nici justificate, nici adecvate.

Mult mai simplu şi mai firesc ar fi să ia în calcul explicaţia astrologică pentru că acest Saturn care este o planetă de destin şi care trece aici în Balanţă o dată la 28-29 de ani, nu degeaba trece şi stă doi ani şi jumătate în acest semn, nu degeaba trece atât de rar pentru ca o dată, de două ori în viaţă să creeze mari premize existenţiale. Acum secvenţa ca vârstă cea mai vizată de acest tranzit este secvenţa celor în putere şi secvenţa celor care se apropie, se îndreaptă sau cumva se înscriu între 55 şi 58-59 de ani. Pentru aceştia se poate spune că Saturn operează cele mai importante şi decisive schimbări, este vorba, ca să fim mai precişi, de cei care s-au născut între 1952-53 sau cu nişte mici marje de toleranţă, cu un an-doi în plus.

În felul acesta se poate spune că pentru Tauri, din punct de vedere existenţial, ezoteric şi karmic, acesta este locul cel mai important şi, probabil că, ceea ce se va întâmpla în ziua de 6 aprilie este de natură să le dea un impuls spre un fel de a privi viaţa şi munca ori felul de a câştiga bani într-un alt fel decât l-au avut, l-au dorit şi l-au cultivat până acum.

GEMENI

Pentru cei care s-au născut în semnul Gemenilor planeta Venus intră odată cu ziua de 5 aprilie în semnul lor natal şi începe să funcţioneze din plin ca benefic ce este. Acum, unii vor spune, da, da, da, benefic, dar e mic. Lăsaţi că e bun.

E acolo, e de partea dumneavoastră, o dată pe an vă aduce posibilitatea să vă simţiţi mai bine, mai liniştit, mai împăcat, uşurat de poveri, să vă vindecaţi, să vă înzdrăveniţi, să vă însănătoşiţi la trup, la suflet şi la minte, să vă îndreptaţi spre o perioadă solară benefică, constructivă, să faceţi gesturi necesare pentru existenţa dumneavoastră în principal şi, în sfârşit, să mai tăiaţi şi ghinionul.

Planeta Venus intră pe 5 aprilie, dar merge foarte repede, aşa încât la numai două zile se apropie de gradul 4 în acest semn zodiacal, aşadar bucuraţi-vă şi folosiţi din acest tranzit la maximum tot ceea ce se poate extrage din contextul astral despre care am vorbit. Dar nu mai departe de 7 aprilie planeta Venus face cuadratură cu Marte la 3 grade Fecioară în Casa a IV-a şi mai face o cuadratură cu Neptun în Peşti. Aşadar, un careu în T, ceea ce înseamnă că multe dintre elementele bune ale vieţii, ale existenţei şi ale momentului sunt puse la încercare, sunt controlate de elemente exterioare, de elemente care nu stau în puterea Geamănului nici să le oprească, nici să le abată direcţia.

Vor fi obligaţi să treacă prin aceste încercări. Unii vor extrage de aici un pericol legat de avere, domiciliu, fond imobiliar, patrimoniu funciar, bunuri casnice, moşteniri, alţii se vor îndrepta cu atenţia lor spre relaţiile de familie. Cert este că un pătrat mistic se alcătuieşte pe aceste semne mutabile, să nu uităm că şi sensul vieţii se află în Săgetător la 7 grade, făcând el însuşi o cuadratură cu Chiron la 7 grade Peşti.

Prin urmare, nu numai că este un pătrat el mistic şi greu de suportat, dar mai sunt şi nişte grade karmice în care două câte două dintre elementele componente se aşează răspicat şi creează destul de multe disensiuni. Unii au de trecut în continuare un hop social, alţii au de trecut un hop personal sau matrimonial, sau juridic, sau conjugal şi, în sfârşit, alţii familial. În ziua de 6 aprilie Luna, care se va confrunta cu Soarele în ipostaza de Lună plină pe axa V-XI, aduce chestiuni sentimentale, prieteneşti, relaţionale în ansamblu. Nu ştiu cât sunt de bune, pentru că există şi o latură furtunoasă, există şi o latură indolentă. Depinde de felul de a fi şi de natura provocării.

Unii dintre cei născuţi în Gemeni pot să întoarcă spatele sau, pur şi simplu, să se dezintereseze de o relaţie afectivă cu un soi de uitare care îi va scoate din sărite pe parteneri. Aceeia vor refuza să creadă că este posibil pe lumea asta ca cineva să uite de celălalt chiar aşa cu zilele, să nu se intereseze, să nu dea un telefon, să nu existe nici de-aproape, nici de la distanţă prezent în viaţa celuilalt, ceea ce îi va înfuria pe aceeia şi îi va supăra foarte tare.


RAC

Pentru cei care s-au născut în semnul Racului perioada cuprinsă între 6 şi 7 aprilie este destul de stringentă, le aduce probleme de toate tipurile, griji, încurcături, necazuri, vor merge încruntaţi pe stradă, vor fi de multe ori crispaţi, îngânduraţi şi preocupaţi de tot felul de probleme, multe, multe, multe şi mărunte.

Săptămâna începe cu o Lună chiar în semnul lor natal în Rac şi trece repede-repejor prin Leu, Fecioară, Balanţă pentru a se regăsi la sfârşitul zilei de 7 aprilie în Scorpion. De aici putem trage concluzia că perioada cuprinsă între 4 şi 5 aprilie este anapoda la capitolul discuţii. Ei sunt destul de enervaţi, nu au răbdare, nu au stare să asculte, nu au toată atenţia la ei, ea este o atenţie împărţită sau, mai bine zis, abătută pe alte subiecte.

Dacă e vorba de o chestiune de viciu atunci îi motivează şi îi blochează problemele familiale, dacă sunt probleme familiale atunci, cu siguranţă, ceea ce se petrece în altă parte, în viaţa publică sau în relaţiile cu prietenii, nu este suficient de tentantă sau de puternică pentru a-i absorbi şi pentru a-i transforma în nişte parteneri activi. Undeva, în permanenţă, ei rămân ancoraţi de ceva, undeva, care nu le dă lejeritatea de mişcare şi independenţa în gândire.

Pe 4 şi 5 aprilie, cum spuneam, sunt persoane dispuse să dea replici usturătoare, să nu audă, să nu vadă, să nu înţeleagă, să o ţină una şi bună pe a lor.

De aceea, dacă aveţi nativi din acest semn zodiacal este mai bine să-i lăsaţi în aceste două zile în pace, să-şi consume acest moment mic al lor, criza astrală, oricum nu o să vă înţelegeţi cu ei, oricum nu o să-i convingeţi, oricum, în cel mai bun caz, o să vă întoarcă spatele, dar mai există şi în cel mai rău caz, adică să vă certaţi, o inutilitate.

Săptămâna e în continuare stresantă şi pentru că există un vârf al unui careu în T foarte dur care se află pe Casa a VII-a, este susţinut de către Pluton şi alimentează Casa a X-a. De aici un soi de ţâfnă şi oroare de a mai face jocul partenerilor, este o dorinţă de autonomie, de emancipare, de autoritarism, aşa vreau eu, aşa am chef, aşa îmi place, m-am plictisit, nu mai fac jocul nimănui, de acum fac numai ce vreau eu. Această criză de personalitate, vă reamintesc, are mai multe explicaţii în poziţiile mai multor planete care se aşează într-o cruce cardinală şi îi transformă pe aceştia în nişte fiinţe dificile pentru toată lumea, pentru anturaj, pentru fraţi, pentru părinţi, pentru soţ-soţie, pentru mai ales subalterni sau în toate relaţiile publice.

Singurul loc agreabil bun ori profitabil este cel legat de Casa a IX-a unde Mercur le dă subtilitate de gândire şi exprimare după 5 aprilie, idei bune şi soluţii interesante, dar deja când spunem 5 aprilie începem să vorbim despre sfârşitul săptămânii viitoare, iar acest potenţial care va dura aproximativ o săptămână va fi expresia mai ales a perioadei cuprinse între 8 şi 15 aprilie. Aşadar să nu o anticipăm. Cât priveşte planeta Venus, ea intră în Casa a XII-a şi le permite să afle secrete, să li se facă confidenţe, să intre în posesia unor documente, ştiri, informaţii, deci fie pe calea unei mărturii obiective, fie pe calea unei afirmaţii pe cale orală, lucruri necesare lor, lucruri care le explică un demers sau elemente cheie într-o apărare, într-o depoziţie, într-un proces elaborat în care trebuie să existe o provocare şi ei trebuie să dea o replică pe măsură.

Sunt ajutaţi discret, uneori pot să spun ocult, alteori sunt ajutaţi la nivelul relaţiilor mici de prietenie, mici, discrete, oneste care se produc fără mare tamtam, în aşa fel încât beneficiul este şi el, am spune, pe măsură. Este unul de nivel mediu, dar poate să contribuie pentru echilibrul interior ori pentru bunăstarea reală, practică, materială chiar a unui nativ din Rac.


LEU

Pentru cei care s-au născut în zodia Leului planeta Venus aduce noroc la prieteni. Discuţiile şi întâlnirile cu aceştia sunt fructuoase pentru că aduc informaţii importante, esenţiale sau care nuanţează substanţial o impresie, o părere, o decizie sau o atitudine.

Prietenii se pot dovedi un sprijin real ori de câte ori un nativ din zodia Leului are nevoie să fie ascultat, să se confeseze, să fie sfătuit, să fie sprijinit sau să i se pună o vorbă bună într-un loc. Sunt avantajaţi de acest aspect toţi nativii femei şi bărbaţi, indiferent de vârstă.

Rămâne destul de constructivă, în continuare, Casa a IX-a prin idei, inspiraţie, proiecte generoase, perspectivă largă de viitor, curaj, spirit inovator, dorinţă de schimbare revoluţionară a propriei lor mentalităţi. Oarecum complicată se poate dovedi, dar nu în mod obligatoriu, perioada cuprinsă între 4 şi 5 aprilie pe relaţia banilor, a banilor de toate felurilor, a celor munciţi, a celor cuveniţi, a celor datoraţi, a celor înapoiaţi, a celor căpătaţi, primiţi, dăruiţi şi aşa mai departe.

Zilele de 6 şi 7 aprilie pot să aducă pentru aceşti nativi un beneficiu cu privire la un dialog ce normalizează o relaţie personală sau de muncă ori relaţia cu o serie de persoane care reprezintă în viaţa celor născuţi în zodia Leului o autoritate, fie sunt persoane mai în vârstă, fie sunt persoane cu rang şi demnitate, fie sunt o autoritate în domeniul în care îşi exercită meseria Leul ori sunt profesori, pedagogi, persoane care exercită asupra lor un control, o influenţă sau o putere de formare. este ca şi cum s-ar şlefui, s-ar strunji în vecinătatea unor modele umane de excepţie. săptămâna nu aduce prea multe evenimente personale, iar momentul de Lună plină se poate lega mai ales de un echilibru sau de o normalizare, sau de o intrare într-o stare de acalmie pe fondul unor conflicte anterioare.


FECIOARĂ

Pe cei care s-au născut în zodia Fecioarei îi bântuie gânduri mai bune. Sunt cutreieraţi de dorinţa de a se împăca, de a intra în normalitate, de a renunţa la nişte principii susţinute cu intensitate, cu rigiditate sau, uneori, chiar până la absurd. Sunt eliminate toate tendinţele subiective, egoiste, pătimaşe, părtinitoare sau individualiste.

Sunt dornici de pace şi concordie, de înţelegere, de armonie, de iertare, de iubire sau de consens. Se pot împăca cu soţul sau soţia, pot să aducă un element binefăcător de normalitate sau de înţelepciune şi de maturitate în relaţiile de afaceri şi parteneriale. Aici, în zilele de 4 şi 5 aprilie, se pot observa, se pot instala o serie de tendinţe de cumsecădenie şi cu o uriaşă dorinţă care dublează această atitudine de a pune ordine în hârtii, în relaţii, în cuvinte, în sentimente.

Mai ales la nivel partenerial această predispoziţie astrală este bună, pentru că le permite să facă ordine la propriu şi la figurat în existenţa lor sau a lor dependentă de ceilalţi care trăiesc în preajma lor, îi ajută, muncesc, colaborează cu ei. Zilele de 6 şi 7 aprilie reprezintă pentru aceştia o chestiune de implicare bănească.

Uneori s-ar putea ca aceste tendinţe să nu le fie chiar pe plac ori să nu poată să fie la înălţimea momentului, să nu facă faţă aşa cum ar trebui, să nu aibă suficienţi bani, să fie obligaţi să returneze o datorie, dar să nu o poată face în integralitate, ci doar parţial, drept care trebuie să-şi ceară iertare, să se scuze ori să intervină pentru derogare, o amânare. Benefică ar trebui să fie prezenţa planetei Venus în Casa a X-a începând cu 3 aprilie. Ea poate să atragă simpatie, admiraţie, notorietate, cronici bune, presă bună, admiraţia publicului, susţinere, şansă în numire, în transferuri sau în afirmare, dacă este vorba de persoane tinere. Sunt avantajate de acest tranzit în mod special femeile sau, în general, toţi cei care s-au născut în Fecioară şi sunt tineri ori încă tineri.

Este un semn care poate să le mai atragă şi destul de multă atenţie asupra posibilităţilor de evoluţie într-o a doua ipostază profesională. Li se poate cere să se exerseze ori să îşi exercite un talent, o capacitate profesională pe care au susţinut-o într-un chip secundar sau secvenţial din când în când. Pot să facă uz de harul şi talentul lor în susţinerea altor activităţi practice.

Totuşi, în ziua de 7 aprilie planeta Venus face cuadratură cu Marte şi atunci se poate înregistra o contradicţie în cadrul propriei lor persoane, una vor să facă şi alta se întâmplă în preajma lor, conjunctura este de natură să îi tempereze ori să le sugereze că este bine să renunţe la o serie de atitudini şi iniţiative.

De aici o stare de frustrare, de nemulţumire, ca şi cum cineva le dictează ce să facă. Pe de altă parte, sunt destul condiţionări care ţin şi de relaţiile parteneriale ori se ridică brusc, ca un avertisment, o serie de clauze trecute într-un contract, care le interzic să facă chiar tot ceea ce ar dori, ar putea ori ar fi nevoie într-un astfel de moment. Şi atunci sentimentul nu mai este acela de frustrare, cât de revoltă, de nemulţumire, pentru că sunt prizonieri într-un contract pe care ei înşişi l-au semnat.


BALANŢĂ

Pentru Balanţe perioada cuprinsă între seara zilei de 5 aprilie şi seara zilei de 7 aprilie este importantă. În acest context ei sunt destul de vedete, pentru că Luna plină, care se produce pe 6 aprilie, este Luna lor plină, pe o Lună în Balanţă, care le aduce poate nu neapărat schimbări vizibile, dar nişte accente existenţiale pe care le observă, care nu trec fără consecinţe şi care îi marchează ori îi obligă să zăbovească asupra unor idei şi proiecte, îi obligă să mediteze asupra propriului comportament şi a propriei implicări în relaţii contractuale, parteneriale.

La o primă impresie cineva mai tânăr într-ale astrologiei ar susţine că acest moment astrologic poate să aducă disensiune în familie, ostilitate, ceartă şi poziţii radicale, ceea ce nu este fundamental greşit, dar e puţin, e prea puţin ca semnificaţie sau poate să dureze un răstimp atât de scurt încât să treacă neobservat de-a lungul unei zile.

Jumătate de oră de dispută, nişte replici care se rostesc şi care apoi trec se şterg cu buretele, nimeni nu mai ţine minte, nu o să se oprească nimeni în cine ştie ce cuvânt care nu are greutate în economia vieţii în doi. Totuşi, dacă este să analizăm mai profund acest moment de Lună plină, putem să tragem concluzia că această Lună aduce un bogat repertoriu de trăiri, de sensuri şi semnificaţii care sunt actualizate şi care sunt redistribuite în aşa fel încât aceşti nativi pot să vadă, să analizeze, să înţeleagă realităţi care le-au fost ascunse sau invizibile.

Proasta poziţionare astrală sau proasta lor dispoziţie nu le-a permis să vadă adevărul. Înţeleg mai bine nişte aspecte de viaţă care sunt importante pentru ei. De aceea, o serie de revolte şi nemulţumiri care îi mânau să facă o serie de lucruri se pot motiva altfel, se pot tempera sau pot să fie aduse într-o notă rezonabilă ca reacţie sau ca impact asupra celorlalţi. Nu mai sunt chiar atât de furioşi de supăraţi, nu mai sunt atât de revoltaţi, nu mai sunt atât de ostili, sunt fiinţe mai cooperante şi toate aceste elemente sunt în favoarea lor.

Percep, însă, acum, chiar în momentul de Lună plină, mai mult decât altădată, nişte impedimente care vin din propria personalitate, care îşi au explicaţia în educaţie, vârstă, formare profesională, aşa încât nu vor mai da prea repede şi prea des vina pe cei din jur, pe guvern sau pe Secolul XXI, ci mai ales pe propriile limite, neputinţe sau carenţe care i-au adus uneori în situaţia de a nu fi performanţi sau de a nu fi atât de puternici în faţa unor momente grele. Pentru asta însă nu este nevoie decât să mediteze, să observe, pentru că vor găsi culoarul de acţiune necesar.

Planeta Venus este un aliat, şi încă unul bun, începe să crească în importanţă cu fiecare zi şi întreaga lună aprilie este de natură să le dea acestor nativi idei bune, capacitate de a învăţa, de a susţine examene, de a se afirma sau de a oferi celor din preajmă maturitate de gândire, să dea celor din jur soluţii şi modele excelente. Ziua de 7 aprilie vine şi pentru ei cu nişte contradicţii, multe sunt legate de locul de muncă, altele sunt legate de ideal şi speranţă şi, în sfârşit, mai sunt legate de nişte supărări care vin de demult, motive ascunse ori provocări pe care nu le-au eliminat din forul lor de interes.

Ceva şi-au dorit să facă şi nu s-a putut şi de atunci au nostalgia acelui lucru, de câte ori îşi aduc aminte se întristează sau se mânie, iar în această seară de 7 aprilie este posibil ca aceste trăiri să fie consumate.

Fie îşi dau seama că este inutil să se supere, fie, de aici, trec la o etapă superioară, eventual chiar trec la fapte. Cert este că Mercur devine de pe 5 aprilie un partener mai inteligent de dialog şi forţa de muncă, zelul, interesul, fidelitatea, consecvenţa sunt acum justificate printr-o schimbare de atitudine, ceva care seamănă cu cuminţirea unui copil nărăvaş care a supărat pe toată lumea.

Acum nu atât împăcarea cât intrarea în normalitate îşi pun din plin amprenta asupra capacităţii lor de a lucra, de a coopera şi de a se integra într-un colectiv. Această predispoziţie nu va dura foarte mult, după nişte zile ea se va epuiza, Mercur va intra în zodia Berbecului şi îi va pune din nou pe jăratec şi îi va mâna din nou să ia decizii care vor avea un impact asupra vieţii lor de fiecare zi, noi contracte, noi clauze, noi principii de viaţă, noi pretenţii, ceea ce înseamnă că este doar un moment de acalmie sau de pregătire, sau de linişte interioară pentru asimilarea unei realităţi complicate şi confuze până nu demult.


SCORPION

Pentru cei care s-au născut în semnul Scorpionului după-amiaza zilei de 7 aprilie începe să fie importantă pentru că una intră în segmentul lor natal şi nu ştiu în ce măsură îi susţine, dar de provocat, cu certitudine. Săptămâna viitoare le mai aduce o ipostază astrală profitabilă.

Este legată de tranzitul planetei Venus, care începând cu 3 aprilie îşi schimbă statutul, pentru că, intrând în zodia Gemenilor, creează alte cadre de acţiune, alte influxuri, alte impulsuri. Pentru aceşti nativi acest tranzit este profitabil pentru că, intrând în Casa banilor pe o relaţie cu ceilalţi, îi adue pe aceştia într-o poziţie avantajoasă. Gândesc mult mai corect decât până acum o chestiune bănească, speculează un moment într-un chip excepţional, nici nu aş spune cu intuiţie şi cu diplomaţie, aş îndrăzni să spun chiar cu geniu în a-şi rezolva o problemă bănească, care îi doare, îi nemulţumeşte, îi complică, îi enervează ori de câte ori se gândesc la ea.

Planeta Venus se apropie de această ipostază ca vârf maxim abia în săptămâna de după 7 aprilie. Atunci, între 8 şi 15 aprilie, va fi momentul cel mai potrivit pentru a trece la acţiune, pentru a trece la fapte, pentru a bate în cui, a definitiva, nişte elemente care să le fie în avantaja, în apărare, pentru protecţie sau pentru câştig. Totul ţine de o relaţie cu banii şi cu ceilalţi, fie bani datoraţi, fie bani pe care trebuie să îi plătească. Se poate realiza pe baza unui schimb, a unei înţelegeri, a unei negocieri.

Aici intervin nişte elemente care ţin şi de personalitatea fiecăruia şi de conjunctura personală. Pot să ceară banii direct, dar pot să-i obţină într-un fel mult mai inteligent. Cineva, de exemplu, datorează o sumă de bani unui Scorpion. Acela poate să nu ceară neapărat banii cash, mai ales dacă ştie că nu-i are.

Poate cere procente dintr-o firmă, poate cere o cotă parte dintr-un beneficiu, oricare ar fi el, bunuri mobiliare ori imobiliare, funciare sau de lux în contrapartidă. În fine, nu stăm noi acum să negociem în contul lor, noi trasăm nişte sugestii, ideeile, mai departe, şi finalizarea lor ori adaptarea la condiţiile de mediu le aparţine. Noi observăm doar un potenţial de rezolvare inteligentă, favorabilă, rapidă, discretă şi intuitivă la capitolul bani pe care trebuie să îi obţină, să îi câştige sau să-i sporească. Săptămâna le aduce un moment esenţial cu privire la taine secrete care pot să fie dezvăluite în preajma datei de 6 şi 7 aprilie.

Prilejul astral este provocat de aspectul de Lună plină. S-ar putea ca ei înşişi să ajungă la o concluzie reală bazată pe fapte pe care până acum nu le-au pus cap la cap, nu le-au conjugat. Se vor mira, chiar, cum de nu s-au gândit până acum, cum de nu le-a trecut mai devreme prin minte o anume ipostază sau o concluzie care am spune că, de-a dreptul, se cerea de la sine să fie concretizată.

Ei îşi dau seama despre natura unor relaţii care se petrec la locul de muncă, despre ceea ce trebuie să facă de acum încolo ori de câte ori este vorba de muncă, serviciu, bani, salarizare, câştig, relaţii cu ceilalţi. Este vorba de curaj, mult-mult curaj, de spirit de iniţiativă, de o lipsă de inhibiţie în faţa noului şi mai ales de o capacitate de a se rupe de trecut, de obişnuit, de tradiţional, de conservatorism. Ideea că aşa se face ar trebui să dispară din mentalul lor. Ideea că este mai comod aşa trebuie să se şteargă dintre opţiunile lor ca stil şi mod de viaţă ori ca colaborare. Trebuie să accepte variante noi, inedite, chiar neexperimentate, poate în care intră şi elemente de tehnologie modernă.


SĂGETĂTOR

Pentru cei care s-au născut în Săgetător zilele de 4 şi 5 aprilie sunt cele mai importante, se adună multe planete, chiar multe, nu puţine, se realizează foarte multe aspecte, multe cuadraturi, multe opoziţii şi multe situaţii limită. Se alcătuieşte un pătrat mistic pe semnele mutabile, se alcătuieşte implicit şi o cruce cardinală pe aceste semne mutabile şi nu numai că e o cruce cardinală, dar este chiar şi pe Casele cele mai importante, adică I-VII – IV-X, Casele esenţiale alcătuite prin întretăierea ascendentului, descendentului, a mijlocului cerului cu fundul cerului, adică două coordonate majore, axa şi cardanul, cum spuneau romanii pentru cele două artere principale în jurul cărora se construia un oraş.

Pentru aceşti nativi aceste două mari bulevarde astrale, cum spuneam, sunt locuite de planete care induc o serie de stări interioare, provoacă o serie de evenimente şi creează premizele unor reacţii, unele mai fericite, mai inspirate, altele mai greoaie sau mai dubioase. Dintre lucrurile bune care se pot petrece săptămâna viitoare trebuie să ţinem cont de prezenţa planetei Venus după 3 aprilie care aduce în Casa a VII-a un strop de lumină, de noroc şi de şansă la contracte, la parteneriate, la negocieri, la înţelegeri.

Este un moment bun şi profitabil pentru toţi cei care doresc să înceapă o activitate care are la bază un document scris. Cu excepţia zilei, însă, de 7 aprilie, mai ales spre seară, când cuadratura între Marte din Casa a X-a, un Marte retrograd, şi Venus din Casa a VII-a, este de natură să ne facă pe noi să nu vedem cu ochi buni multe dintre gesturile cu impact comercial, a te înţelege, a promite, a bate palma, a da un aconto, a plăti un avans, a semna un act proforma de indiferent ce natură. Multe pot să aibă nişte consecinţe şi nişte răsturnări sau chiar să se transforme în nişte ameninţări asupra imaginii sau statutului personal.

Mai bine nu. Opriţi-vă ca să vă implicaţi în astfel de acte şi gesturi cu răsunet public şi cu impact pe termen lung, mai aveţi destule zile, destul timp şi, oricum, planeta Venus mai rămâne, abia a intrat în semnul Gemenilor.

La rândul ei, planeta Marte poate să creeze premize favorabile şi în alte momente. De asemenea, ceea ce vine dinspre Casa a IV-a nu este tocmai lucrul cel mai util. Şi anume, o încărcătură afectivă care îi face pe unii Săgetători să se ambaleze prea repede, să se entuziasmeze prea uşor, să se emoţioneze într-un chip păgubos, mai ales dacă este vorba de bani şi afaceri.

Singura conotaţie bună, chiar şi peste momentul de 7 aprilie, îl aduce tranzitul planetei Venus într-o relaţie conflictuală, procesuală, într-o dinamică în care intră rivaliate, competiţie, întrecere, revanşă, poate chiar schimb de cuvinte. Aici se poate aşterne un fel de actorie la mijloc. Se regizează o întâlnire, se regizează, se pregăteşte un dialog, o reacţie, mai ales că Săgetătorul nu neapărat că trebuie să stea în oglindă şi să se privească cu coada ochiului din profil, să vadă ce impresie va face el când va intra pe uşă şi va zice, şi îşi pregăteşte o replică.

Ei nu, nici chiar aşa, că nu suntem în Secolul al XIX-lea în teatrul de Vodevile, să dăm lovituri de teatru prin apariţia din culise a personajului imprevizibil. Nu. Este vorba de o atitudine calculată la rece, pragmatică, eficientă, care să ţină cont de evenimente şi să ia în calcul o întâlnire sau chiar o convocare unde ei vor trebui să dea un răspuns, o explicaţie cu privire la o stare de lucruri.

Nici pe departe să înfrunte ori să sfideze, dimpotrivă, să dea cele mai calme şi inteligente răspunsuri, să aibă atitudinea cea mai adecvată şi cea mai maleabilă, cea mai mulată pe situaţie, astfel încât să nu creeze valuri, să nu ridice ziduri de ostilitate, să nu îi oblige pe ceilalţi să înmulţească numărul de întrebări care s-au pus până acum cu privire la competenţa, onestitatea sau eficienţa lui, dacă este vorba de afaceri şi muncă.

Săptămâna le mai aduce acestor persoane posibilitatea de a se sfătui sau de a apela la ajutorul unei persoane, mai mult sau mai puţin cunoscute, este neesenţial. Important este că persoana are ceva ce îi lipseşte Săgetătorului, mai mulţi ani în plus, deci mai multă experienţă, mai multă rutină în chestiunea care îl doare şi îl arde pe Săgetător, să spunem o chestiune de natură juridică sau de natură medicală sau de natură familială, care are un statut special şi atunci apelează să vadă cum ar gândi el dacă ar fi pus să acţioneze, să judece, să califice o atare situaţie.


CAPRICORN

Pentru cei care s-au născut în semnul Capricornului două sunt elementele mai importante care se conturează din ansamblul relaţiilor astrale pe care le analizăm pentru Capricorni în perioada cuprinsă între 1 şi 7 aprilie.

Primul aspect, mai puţin important, este legat de comunicare. Ea devine mai corectă, mai încărcată de sensibilitate sau de intuiţie, de blândeţe, de generozitate, de umanism, de căldură sufletească sau de disponibilitate de a înţelege nevoile celuilalt. În felul acesta Capricornul devine un ascultător excelent al problemelor celor din preajmă, rude, colegi, prieteni, familie sau chiar străini care vin în audienţă şi îi solicită ajutorul.

Alteori este vorba chiar de propria persoană care este mai bine pusă în valoare de felul în care se exprimă, mai volubil, mai sincer, mai literar sau mai preocupat de conţinut decât altădată. Capricornii vor fi mai puţin taciturni sau rigizi, sau lapidari în exprimare şi entuziasmul, calofilia sau dorinţa de a impresiona şi prin cuvânt îşi pune amprenta pe comportamentul şi atitudinea acestor nativi. Nu este un aspect chiar dintre cele mai bune pentru examene, mai ales pentru examenele practice sau pentru probele tehnice.

În schimb, este un moment bun pentru toţi cei care desfăşoară activităţi artistice, activităţi pedagogice sau posturi care presupun un dialog cu celălalt, un medic, un psihiatru, un psiholog, un pedagog, un consilier juridic, un preot şi aşa mai departe. Perioada cuprinsă între 6 şi 7 aprilie este însă mai drastică. Planetele care se aşează pe crucea cardinală îi privesc direct şi mai mult privesc Casele X şi IV, pe de o parte, şi prima Casă, Casa personalităţii, unde este Pluton în Capricorn. În felul acesta, Luna plină nu face decât să accentueze nişte chestiuni care ţin de rang, demnitate şi personalitate. Se subliniază limite, imposibilităţi, neputinţe sau interdicţii, depinde de situaţie şi de contextul fiecăruia.

Mulţi sunt Capricornii care îşi vor da seama că ceva nu se poate orice efort ar face, că ceva nu mai merge aşa dacă nu schimbă atitudinea, premiza, idealul, modalitatea sau reacţia, sau că ceva le este interzis din varii motive, nu au vârsta, nu au anii necesari pentru a accede la o funcţie, nu au studiile, competenţa sau un cumul de calităţi care să îi facă dezirabili într-un loc sau într-o postură, ceea ce se cheamă că mai trebuie să aştepte sau să se dezvolte, sau să înveţe, ori să mai treacă chiar nişte probe, nişte examene.

Aceasta este o primă lecţie de viaţă. Sunt însă şi destul de multe premize care le dau aceloraşi nativi din Capricorn şi un indiciu cu privire la ceea ce trebuie să dezvolte şi ceea ce trebuie să inhibe sau să renunţe, sau să alunge din întreaga lor existenţă şi conduită. Nu e un moment dintre cele mai plăcute şi renunţarea la obiceiuri nu se face nici uşor, nici cu dragă inimă. De obicei oamenii trăiesc foarte bine în hainele comode ale obişnuinţei.

Aşa s-a învăţat să vorbească, aşa s-a învăţat cine ştie cum să se poarte, iar acum stilul de viaţă care îl definea se dovedeşte a fi contraproductiv. Adaptarea la o nouă atitudine faţă de viaţă, adoptarea unui alt stil, a unui alt mecanism de reacţie presupune şi identificarea unui alt loc în viaţă şi societate. Pentru asta înseamnă maturitate şi cunoaştere şi dacă nu poate de unul singur uneori viaţa îşi asumă şi funcţia de diriginte, cum se întâmplă acum.


VĂRSĂTOR

Legăturile astrale ale săptămânii viitoare funcţionează benefic, dar secvenţial pentru unii dintre cei care s-au născut în semnul Vărsătorului.

În perioada cuprinsă între 1 şi 7 aprilie se conturează nişte orizonturi favorabile pentru cei care activează în domeniul creaţiei artistice, al scenei, al teatrului, al regiei, al publicităţii, al creaţiei grafice, al mass-mediei, al tuturor formelor de activitate care presupun scenă şi public sau transfer de informaţii şi mai ales crearea unei atmosfere, a unei impresii, transfer de idei, dar nu întotdeauna ale lor, ci poate să fie vorba de transferul unor informaţii care sunt create, produse sau induse de alţii, şi atunci ei sunt doar un mijloc, un element adjuvant, deci creatori, interpreţi sau traducători ai unor sensuri şi semnificaţii care vin din domeniul literaturii, plasticii sau muzicii.

Sunt avantajaţi, indiferent de vârstă şi de sex, toţi cei care au apucat să se afirme, adică nu este un context al debutanţilor, este un context al oamenilor maturi stăpâni pe toate mijloacele de exprimare care nu mai experimentează, care nu mai încearcă şi care nu mai nu se lansează cu tremolo şi tracul de rigoare al începutului.

Debutul ţine de un alt context astral care acum nu există, nu se vede pe harta Vărsătorilor, în schimb se vede foarte bine accentuat, foarte marcat locul fie al senectuţii, fie al maturităţii depline. Este momentul de culme pentru cei care au apucat să publice, să scrie, să se afirme, care au un statut universitar, doctoral sau autoritar într-o materie în care sau într-un domeniu în care s-au pregătit şi în care excelează de mult timp. Poate fi un moment al succesului. În preajma datei de 6 aprilie poate să fie însă şi un moment al unor începuturi, noi proiecte, demersuri, parteneriate şi circumstanţe favorabile.

În spatele unor oferte modeste sau aparent insignifiante, sau de rangul doi poate să stea un drum splendid care să se dezvolte repede şi bine, care să le permită înflorire, afirmare şi la capătul acestui drum să stea succesul şi chiar beneficiul financiar. Mai bună începe să fie de pe 5 aprilie şi Casa banilor, iar, pe de altă parte, întreaga săptămână le aduce mai multă stabilitate trupească, fizică şi fiziologică. Nu mai sunt supuşi unor schimbări şi transformări bruşte de stare de spirit, de umori. Nu mai au insomnii, nu mai au nemulţumiri trupeşti, iar organismul lor începe să funcţioneze bine sau din ce în ce mai bine, sau să intre în normalitatea de altădată.

Chiar dacă nu au fost bolnavi, o serie de zile care le-au creeat indispoziţii şi le-au grevat forţa de muncă, le este acum compensată prin elan, entuziasm şi eficienţă.


PEŞTI

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor bună este prestaţia lui Mercur după 5 aprilie. Revenind la mişcarea directă, Mercur în Peşti le mai asigură acestora, pentru aproximativ o săptămână, un moment de reflexie necesară, corectă, inspirată, aş spune din când în când iluminată.

Pot să vadă cu claritate, cu claritatea minţii sau cu văzul de nedezminţit al celui de-al treilea simţ, ceea ce este specific şi în avantajul lor ca opţiune, ca decizie, ca drum, ca parteneriat.

Se creează premizele unui schimb de locuinţă sau al modificării condiţiilor de locuit, se modernizează, se igienizează, casa devine mai elegantă, mai ergonomică, mai modernă, mai pe gustul sau pe idealul lor de viaţă.

Totuşi, ziua de 7 aprilie poate să aducă o serie de tensiuni, de nemulţumiri, de îngrijorări sau de preocupări legate de familie, de contracte şi de o relaţie partenerială. Uneori toate acestea pot să fie condiţionate sau provocate de locuinţa însăşi sau de o posesiune imobiliară ori funciară. O atenţie sporită ar trebui să acorde toţi cei care desfăşoară activităţi comerciale, au firme, sunt acţionari, sunt coproprietari şi care au girat un împrumut cu casa ori care au transformat o parte din casă sau o proprietate imobiliară în sediu de firmă, atelier, depozit, sediu social sau punct de lucru.

Toate acestea sunt puse acum sub semnul unui control sau al unei chestiuni care conţine un viciu la nivelul contractului, al termenilor, al parametrilor juridici sau al legalităţii. De aceea, unele contracte pot să fie anulate. Altele, care erau deja în litigiu, pot să suporte modificări esenţiale de clauză sau de termen ori pot să suporte o serie de sancţiuni. Capitolul bănesc rămâne în continuare o problemă, nu neapărat complicată. Pentru unii s-ar putea să fie vorba doar de faptul că nu au bani, ca tot românul.

Pentru alţii s-ar putea să fie vorba de constrângerile bancare ce sunt tot mai frecvente sau de condiţionările unor termene rigide când este vorba de returnare de bani. Unele evenimente neprevăzute sau situaţii şocante, ciudate, sunt de aşteptat în preajma datei de 6 aprilie. Crucea pe semne mobile îi marchează şi pe Peşti în continuare, ba, mai mult, prin intrarea în zodia Gemenilor a planetei Venus aş spune că se adaugă un impuls special. Lucrurile sunt mai mult dezordonate, confuze, enervante şi deloc sigure ori stabile.

Nu acordaţi o importanţă exagerată micilor tracasări cotidiene pentru că evenimentele care sunt provocate de această alcătuire astrală nu durează mult, vin şi trec, astfel încât săptămâna, chiar dacă nu este una dintre cele mai plăcute, nu este una dintre cele mai proaste, după cum s-ar putea ca o serie de persoane nici să nu itnre deloc în acest con de activitate.

În schimb, aş atrage atenţia asupra după-amiezei şi serii zilei de 7 aprilie, când Luna în Scorpion, împreună cu cele tei planete în tranzit prin Peşti pot să le dea acestora senzaţii, sentimente şi stări utile unei activităţi de creaţie, de meditaţie, de performanţă, de opţiune interioară, de trăire adecvată sau de concordanţă cu sine ori cu marile probleme personale. Răstimpul care se construieşte între seara zilei de 7 aprilie şi dimineaţa zilei de 9 aprilie este profitabil pentru aceştia pentru că le permite o serie de desfăşurări care ţin de mental, de interioritate, de emoţie, de sensibilitate, adică elementele sine qua non cu care lucrează un Peşte.

Citiţi mai mult pe evz.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
17

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
34

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
76

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...