Legislatia privind anvelopele de iarna ar putea fi modificata pentru sezonul 2012-2013

Legislatia privind anvelopele de iarna ar putea fi modificata pentru sezonul 2012-2013
Legislatia privind obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna daca pe carosabil exista gheata, zapada sau polei, intrata in vigoare in 2011, ar putea suferi modificari pentru urmatoarea iarna.

Potrivit legii, in prezent nu este prevazuta o perioada intre care aceste anvelope de sezon sunt obligatorii, insa Politia Rutiera propune ca in textul legii sa fie mentionat intervalul de obligativitate 1 noiembrie-31 martie.

"In cursul lunii decembrie (2011 – n.r.) Politia a facut o propunere de modificare a legislatiei privind dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna in sensul ca perioada in care autovehiculul sa fie dotat cu anvelope de iarna sa fie 1 noiembrie-31 martie. Aceasta propunere a avut la baza si celelalte reglementari europene similare si, ca exemplu, Suedia are acceasi perioada. Aceasta propunere referitoare la intervalul 1 noiembrie-31 martie se refera la circulatia unui autovehicul pe gheata, polei sau zapada", a declarat comisarul sef George Grigore, joi, 5 ianuarie, intr-o discutie online cu cititorii 0-100.ro si HotNews.ro.

Cu alte cuvinte, potrivit legislatiei actuale, daca in luna mai ninge in Bucuresti si masina este echipata cu anvelope de vara esti pasibil de amenda.

Prin modificarea propusa de Politie, daca pe 1 aprilie un sofer va fi prins pe gheata, zapada sau polei ruland cu anvelope de vara, nu va mai fi amendat (pentru ca el va fi obligat sa aiba anvelope de iarna doar intre 1 noiembrie si 31 martie).

Desigur, soferii vor putea utiliza anvelope de vara si in intervalul 1 noiembrie-31 martie daca pe drumul public nu este gheata, zapada sau polei. In cazul in care carosabilul este acoperit cu asa ceva, soferul va fi amendat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
7

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
199

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
29

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...