Legislatia privind anvelopele de iarna ar putea fi modificata pentru sezonul 2012-2013

Legislatia privind anvelopele de iarna ar putea fi modificata pentru sezonul 2012-2013
Legislatia privind obligativitatea dotarii autovehiculelor cu anvelope de iarna daca pe carosabil exista gheata, zapada sau polei, intrata in vigoare in 2011, ar putea suferi modificari pentru urmatoarea iarna.

Potrivit legii, in prezent nu este prevazuta o perioada intre care aceste anvelope de sezon sunt obligatorii, insa Politia Rutiera propune ca in textul legii sa fie mentionat intervalul de obligativitate 1 noiembrie-31 martie.

"In cursul lunii decembrie (2011 – n.r.) Politia a facut o propunere de modificare a legislatiei privind dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna in sensul ca perioada in care autovehiculul sa fie dotat cu anvelope de iarna sa fie 1 noiembrie-31 martie. Aceasta propunere a avut la baza si celelalte reglementari europene similare si, ca exemplu, Suedia are acceasi perioada. Aceasta propunere referitoare la intervalul 1 noiembrie-31 martie se refera la circulatia unui autovehicul pe gheata, polei sau zapada", a declarat comisarul sef George Grigore, joi, 5 ianuarie, intr-o discutie online cu cititorii 0-100.ro si HotNews.ro.

Cu alte cuvinte, potrivit legislatiei actuale, daca in luna mai ninge in Bucuresti si masina este echipata cu anvelope de vara esti pasibil de amenda.

Prin modificarea propusa de Politie, daca pe 1 aprilie un sofer va fi prins pe gheata, zapada sau polei ruland cu anvelope de vara, nu va mai fi amendat (pentru ca el va fi obligat sa aiba anvelope de iarna doar intre 1 noiembrie si 31 martie).

Desigur, soferii vor putea utiliza anvelope de vara si in intervalul 1 noiembrie-31 martie daca pe drumul public nu este gheata, zapada sau polei. In cazul in care carosabilul este acoperit cu asa ceva, soferul va fi amendat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
523

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
245

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....

Alocația zilnică de hrană pentru cei din centrele rezidențiale de asistență socială va fi de 22 lei. Legea, semnată de șeful statului

Vineri, 20 Mai 2022
81

Alocația de hrană a celor aflați în centrele rezidențiale de asistență socială va fi aliniată la cuantumul ce va fi oferit pacienților internați în spital (măsură aplicabilă d...