Gospodărie afectată de două incendii, având surse de aprindere diferite

Gospodăria unui botoşănean a fost afectată de două incendii izbucnite, unul în interiorul bucătăriei, iar celălalt în exteriorul casei,  în mai puţin de 12 ore. Din fericire, flăcările au fost stinse înainte de a provoca pagube însemnate.

Primul incendiu a avut loc joi seară. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea unui incendiu la o casă de pe strada Codrului, în jurul 19.27.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta în bucătăria casei, existând riscul ca flăcările să se extindă la bunurile din celelalte încăperi. Intervenţia a durat aproximativ o oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 12.000 lei. Au ars mobilierul, articole textile, o uşă şi două geamuri, valoarea pagubelor fiind estimată la 3.000 lei.

În această dimineaţă, puţin după ora 8.00, pompierii au fost chemaţi din nou, la aceeaşi locaţie, pentru stingerea unui alt incendiu care cuprinsese mai multe deşeuri şi materiale textile aflate în curtea casei, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la clădire. Incendiul a fost stins în mai puţin de zece minute.

În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiile au fost generate cel mai probabil de nerespectarea măsurilor de utilizare a focului atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, în vizită la Dorohoi. A stat de vorbă cu cetățenii

astăzi, 15:36
18

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost, sâmbătă, 22 ianuarie, în vizită la Dorohoi, la cabinetul deputatului Dan Șlincu.Cei doi au ținut o zi de audiență, în care au asc...

Mai mulți elevi și profesori din cadrul Centrului de Excelență au participat la un webinar despre inteligență

astăzi, 14:47
68

În cursul zilei de vineri, 21 ianuarie, între orele 16:00 – 19:00, elevii de liceu și profesorii coordonatori din cadrul Centrului de Excelență (CEX) din Botoșani, au participat ...

A ajuns la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul casei

astăzi, 10:42
266

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Albești, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut în gol de pe acoperișul propriei case.Acesta se afla pe casă, unde ...