La un pas de dezastru, din cauza neglijentei!

La un pas de dezastru, din cauza neglijentei!
Neglijenţa a aprins gospodăriile a două familii din comuna botoşăneană Hlipiceni! Cauzele care au dus la izbucnirea celor doua incendii sunt insa diferite.
 
Primul eveniment s-a produs în ziua de 6 aprilie, în gospodăria lui Cătălin Dumitru N. În jurul orei 19.00, bărbatul a solicitat sprijinul pompierilor după ce a observat că ies flăcări din coşul de fum.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea doar funinginea din coşul de fum. Incendiul a fost stins înainte de a provoca pagube materiale. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 lei.  Incendiul a fost provocat cel mai probabil de coşul de fum necurăţat de funingine.

A doua zi, pe 7 aprilie, în jurul orei 19.00, o altă familie din comuna Hlipiceni a cerut ajutorul pompierilor după ce adăpostul de animale contruit din stuf şi lemn a fost incendiat de câţiva copii care s-au jucat cu chibriturile în apropierea acestuia.

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea o parte din acoperişul unui adăpost de animale, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la clădirile din vecinătate. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia clădirilor din imediata apropiere. Intervenţia a durat aproximativ jumătate de oră. Flăcările au distrus 40 m.p. din acoperişul adăpostului de animale şi cca. 2 tone de porumb, pagube estimate la 3.000 lei", a precizat plt. Dorina Lupu, subofiter Relatii Publice in cadrul ISU Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
466

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...