La graniţa dintre toamnă şi iarnă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
BOTOSANI

La graniţa dintre toamnă şi iarnă. Prognoza meteo pentru următoarele zile
După episodul de iarnă de săptămâna trecută, ne-am fi aşteptat ca vremea să continue pe aceeaşi linie. Am avut, în schimb, parte de o extremă meteorologică, în sensul diferenţelor destul de mari de temperaturi dintre primele zile ale săptămânii şi ultimele.

Ce urmează, însă, pentru următoarele zile este un traseu liniar, ce nu pare să aducă surprize de niciun fel. Ceaţa, în schimb, arr putea să-şi facă simţită prezenţa pe teritoriul judeţului.

Duminică ne-am bucurat de temperaturi destul de ridicate, care s-au încadrat în normalul perioadei. Maxima a fost de 10ºC în timp ce minima a atins 5ºC. Cerul parţial noros, iar vântul, care sâmbătă seară şi-a cam făcut de cap prin judeţ, a suflat slab la moderat, cu unele intensificări, predominant din sector sud- estic.

Luni, temperaturile vor avea valori cuprinse între 6ºC şi 3ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul îşi va păstra direcţia şi intensitatea.

Marţi, soarele se va zări printre nori, dar nu pentru mult timp. Vântul va sufla slab la moderat dinspre sud- est, iar temperaturile vor oscila între 6ºC şi 3ºC. Dimineaţa de miercuri ne va prinde cu cerul mai mult acoperit, însă după prânz se va însenina. Maxima va urca la 6ºC în timp ce minima va fi de 2ºC.

Acelaşi scenariu îl vom întâlni şi joi, cu cer parţial noros, vânt slab la moderat şi temperaturi ce vor oscila între 5ºC şi 0ºC. În schimb, vineri pare a fi cea mai rece zi a săptămânii, în care maxima va urca la 4ºC în timp ce minima va fi de 1ºC. Cerul va fi mai mult noros, iar vântul se va roti dinspre est şi va sufla slab la moderat.

Weekend-ul nu va fi diferit faţă de zilele precedente. Sâmbătă cerul va fi mai mult noros, iar vântul va sufla dinspre sud- est. Temperaturile vor oscila între 6ºC şi 1ºC. Duminică, maxima va urca la 7ºC, în timp ce minima va fi de 2ºC. Cerul va fi parţial acoperit, iar vântul va sufla predominant din sector nord- vestic.

Potrivit specialiştilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-50 cm, în cultura grâului de toamnă, va prezenta valori satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în cea mai mare parte a țării. În general, condiţiile agrometeorologice prognozate vor permite continuarea lucrărilor agricole în câmp (arături, întreţinerea plantaţiilor pomi-viticole, fertilizări, etc.).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
98

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
61

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...