Construcția noului spital din municipiul Botoșani, amânată

Construcția noului spital din municipiul Botoșani, amânată
Deși Compania Națională de Investiții a desemnat un câștigător la licitația organizată în vederea atribuirii contractului pentru construcția noului spital muncipal de boli cronice și îngrijiri paliative lucrările încă nu pot începe.

Rezultatul licitației a fost contestat, motiv pentru care întreaga procedură de desemnare a constructorului se mai prelungește. Firma desemnată inițial câștigătoare este din alt județ. 

"A avut loc la Compania Națională de Investiții o licitație, s-a stabilit cu câștigător, dar există o contestație și în momentul de față suntem în contestație și așteptăm decizia care se va lua pentru a ne putea apuca de acest spital de îngrijiri paliative", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 14,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de Compania Națională de Investiții. 

Noul spital va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese, şi şapte-opt saloane. Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii. Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. 

Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...