Kelemen Hunor a castigat sefia UDMR

Kelemen Hunor a fost ales, sambata, noul presedinte al UDMR, strangand 371 de voturi din partea celor 555 de delegati prezenti la Congresul al X-lea al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, desfasurat la Oradea.

In competitia pentru sefia UDMR s-au inscris si consilierul prezidential Eckstein-Kovacs Peter, care a strans 118 voturi, si deputatul Olosz Gergely, care a obtinut 47 de sufragii din partea colegilor.

La finalul numaratorii au fost stranse 538 de voturi, insa 2 voturi au fost invalidate. Procedura de votare a viitorului presedinte al UDMR a fost secreta, scrie ziare.com.

Maghiarii l-au desemnat astfel sambata pe succesorul lui Marko Bela, care s-a aflat la conducerea formatiunii timp de 18 ani.

La eveniment au participat 555 de delegati si peste o suta de invitati din Romania, Ungaria, Slovacia si Serbia. Printre acestia s-au numarat sefii partidelor parlamentare de la Bucuresti si liderul Partidului Socialist de la Budapesta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...