Jumătate dintre români preferă cozonacul de la mama de acasă

Jumătate dintre români preferă cozonacul de la mama de acasă

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că deși pâinea este achiziţionată din magazin, atunci când vine vorba despre cozonaci, cei mai mulţi dintre români (42%) păstrează tradiţiile şi îi prepară acasă.

Pentru că aproape jumătate dintre respondenţi (47%) afirmă că obişnuiesc să consume cozonac doar cu ocazia sărbătorilor, atunci efortul de a pregăti o reţetă complexă pare mai mic. Chiar şi cu ocazia sărbătorilor de Paşte din 2021, cei mai mulţi (48%) declară că vor coace cozonacul în cuptoarele de acasă, în timp ce 37% preferă să-l achiziţioneze dintr-un magazin.

Cei care aleg varianta a doua spun că obişnuiesc să cumpere cozonaci din supermarketuri sau hipermarketuri în cea mai mare măsură (65%), iar 45% se duc la brutărie. Doar 24% cumpără cozonaci de la cofetării.

Motivul principal pentru care unii români evită să prepare cozonaci în casă este faptul că produsele din comerţ sunt evaluate ca fiind mai bune decât ceea ce ar găti singuri, aspect menţionat de către 37% dintre respondenţi.

Totodată, 30% dintre ei sunt de părere că este un proces prea îndelungat, iar 18% consideră că reţeta este prea complicată.

 

 

Spune-ne opinia ta