Joc de barbut terminat cu acuzații la adresa unor polițiști

Joc de barbut terminat cu acuzații la adresa unor polițiști

Un bărbat din comuna Știubeni, acuză doi polițiști că l-ar fi agresat în curtea proprie, după ce a sunat la 112 pentru a reclama că niște tineri joacă barbut într-un bar din localitatea de domiciliu. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a declanșat o anchetă internă cu referire la conduita agenților.

Gheorghe Botezatu, din Negreni, spune că totul s-ar fi întâmplat miercuri după-amiază. El a considerat că jocul unor tineri, pe care îi cunoaște și despre care spune că sunt violenți, constituie o infracțiune. La scurt timp de la reclamație, acesta a fost vizitat de doi polițiști, care au încercat să îl legitimeze, pentru a-l sancționa.

„Eu am sunat și am sesizat că tinerii joacă barbut la un bar. Nu le-am spus unde locuiesc. Mai târziu, m-am trezit cu doi polițiști la mine în curte. M i-au cerut buletinul și i-am întrebat de ce trebuie să îl dau. Iar ei m-au trântit în curte. M-au lovit. Eu nu le-am spus cuvinte jignitoare, nu i-am provocat în niciun fel. Nu îi cunosc pe domni, pentru că nu sunt de aici, din zonă, nu i-am mai văzut niciodată. Am și urme de violență pe corp... Nu am fost la Medicina Legală, pentru că nu am vrut să mă complic, dar am depus plângere aici, la Vlăsinești, și aștept să văd ce se întâmplă”, a declarat bărbatul.

Reclamantul a fost amendat pentru două contravenții. În schimb, reprezentanții IPJ spun că plângerea depusă de către acesta va fi analizată, iar polițiștii vor fi cercetați disciplinar, pentru stabilirea cu exactitate a conduitei adoptate de către angajații în ordine publică.

„Domnul a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei pentru apel nejustificat către 112. Plângerea a fost înregistrată la sediul Secției și se vor efectua verificări cu privire la modul în care polițiștii au aplicat amenda și cu privire la modul în care au intervenit la apelul dumnealui. Acesta a fost sancționat și cu amendă în cuantum de 500 de lei pentru refuzul de a se legitima”, a afirmat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

ONG-uri, autorități publice și tineri în dialog pentru viitorul voluntariatului în Botoșani

astăzi, 13:18
85

Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) și Centrul Județean de Voluntariat organizează, vineri, întâlniri de lucru pe tema implicării civice a tinerilor din orașele Botoșani și S...

Video răvășitor. O bătrână plânge de fericire că pragul i-a fost trecut de voluntari cu suflet mare

Duminică, 14 August 2022
591

Un video în care o bătrână din Dersca plânge de fericire, după ce pragul său a fost trecut de voluntari veniți în ajutor, se viralizează pe internet.Femeia a fost viz...

O mașină a lovit un cap de pod, s-a răsturnat și a luat foc. Doi tineri au fost răniți – FOTO

Duminică, 14 August 2022
1006

Doi tineri au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier petrecut, duminică, în apropiere de orașul Săveni. Autoturismul în care se aflau a intrat într...