Jandarmii vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" din Bacău, împreună cu jandarmi din Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) din Botoșani, polițiști și pompieri botoșăneni, va asigura măsurile de ordine și siguranță publică în municipiul Botoșani, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și F.C. Voluntari, partidă ce se va disputa astăzi, 28 noiembrie, pe stadionul municipal din localitate, cu începere de la ora 17:30.

Partida de fotbal se va desfășura cu spectatori, în limita a 30% din capacitatea stadionului, în condițiile situației epidemiologice actuale.

Publicul va avea acces pe stadion începând cu ora 15:30, în limita a maxim 30 % din numărul total de locuri din tribune.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sportului și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 43 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru a asista la acest meci de fotbal din tribune, spectatorii sunt obligați prezinte biletele emise de club sau abonamente, un document specific din care să rezulte vaccinarea sau trecerea prin boală, precum și actul de identitate.

Jandarmii vor fi prezenți în zona imediată a arenei sportive, pe traseele de afluire și defluire a spectatorilor precum și în zonele de filtrare și control de la porțile de acces în stadion.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, activitățile privind accesul, îndrumarea și supravegherea publicului in stadion, precum și paza vestiarelor se realizează de către agenții societății de pază și protecție contractată de organizator.

Pentru prevenirea introducerii în stadion a obiectelor interzise, reprezentanții firmei de securitate vor efectua un control corporal preventiv asupra spectatorilor, înaintea permiterii accesului în stadion.

Forțele de ordine recomandă spectatorilor să se manifeste în mod civilizat, să respecte măsurile stabilite de organizator și să evite implicarea în incidente prin delimitarea de orice formă de violență verbală sau fizică, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
206

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
84

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...