ITALIA Mafia accidentelor rutiere: a încasat despăgubirile în locul familiei victimei

ITALIA Mafia accidentelor rutiere: a încasat despăgubirile în locul familiei victimei
S-a dat drept avocat şi a convins rudele unui român, aflat pe patul de moarte după un grav accident rutier, să semneze o procură specială care îl autoriza să ridice despăgubirea plătită de firma de asigurare. Şi după ce a încasat banii a încercat să ţină aproape întreaga sumă pentru sine.

Alessandro M., expert în accidente rutiere rezident la Roma, a fost arestat cu acuzaţia de înşelătorie agravată, fals şi exercitarea abuzivă a unei profesii, scrie Il Messaggero.
 
La închisoarea Regina Coeli, expertul a rămas zece zile: Tribunalul de Reexaminare i-a acordat arestul domiciliar.
 
Conform gazetaromaneasca.com, era ianuarie 2007 când tânărul român Stănoiu Laurenţiu a intrat în comă după un grav accident rutier. Alessandro M. s-a ocupat de caz ca expert în accidente, pentru a stabili dacă era posibil, pentru rudele lui Stănoiu, să obţină o despăgubire de la compania de asigurări. Banii ar fi folosit pentru tratamentele băiatului.
 
Inculpatul a aflat apoi că firma Ina Assitalia ar fi alocat circa 680.000 de euro pentru despăgubirea mamei şi sorei lui Stănoiu.
 
În acel moment, potrivit acuzării, Alessandro M. ar fi elaborat un plan diabolic: a contactat rudele victimei, spunând că este avocat. Si le-a convins să semneze o procură specială, apoi rezultată falsă, prin care era autorizat să ridice banii de despăgubire.
 
În februarie 2009, expertul a încasat personal cei 680.000 de euro. Dar celor două femei le-a dat numai o mică parte din sumă: circa 100.000 de euro. În faţa întrebărilor rudelor lui Stănoiu, inculpatul a răspuns în mod evaziv: spunea că va recupera banii încetul cu încetul, că era nevoie de ceva timp.
 
După luni de justificări vagi şi neclare, cele două femei au înţeles că sunt înşelate şi au denunţat totul, făcând să înceapă ancheta care a dus la arestarea expertului. Inculpatul şi-a mărturisit vina pe timpul interogatoriului de garanţie, şi a promis că va restitui familiei Stănoiu întreaga sumă.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
23

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
68

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
87

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...