Progresele elevilor romi, analizate la Prefectura Botoșani

Progresele elevilor romi, analizate la Prefectura Botoșani
Comisia de învăţământ din cadrul Grupului de Lucru Mixt pe probleme de romi a analizat ieri, 1 iulie, rezultatele şcolare ale elevilor romi din judeţ, constatând o creştere sensibilă a ratei de promovabilitate. Cifrele analizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că în acest an aproape 88% dintre cei 2.578 de elevi din această etnie au absolvit clasa, medie superioară celei înregistrate în anul şcolar 2011-2012.

Mai mult, elevii botoşăneni au obţinut în acest an şi rezultate remarcabile la concursurile şcolare menite să promoveze valorile romani. Este vorba despre 11 premii I, II, III şi menţiuni la olimpiada naţională şi internaţională de limba romani, la concursul naţional de istorie şi tradiţii ale romilor, precum şi la cel de creaţie literară în limba romani.

Comisia de specialitate a constatat, totodată, că activitatea mediatorilor şcolari din judeţ este deseori îngreunată de sarcinile trasate de conducerile instituţiilor de învăţământ în afara ariei de activitate. De aceea subprefectul Sebastian Tocariu, împreună cu ceilalţi membri ai comisiei de specialitate, au stabilit o întâlnire a directorilor şcolilor unde învaţă copii romi cu mediatorii şcolari din aceste instituţii de învăţământ. Discuţiile vor avea loc în septembrie, înainte de începerea anului şcolar următor şi vor căuta soluţiile cele mai bune de lucru pentru ca specialiştii să se poată ocupa doar de problemele şcolare ale elevilor de etnie romă. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
164

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
263

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
202

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...