Inventatorii de la Palatul Copiilor, remarcati la cele mai importante competitii! FOTO

Inventatorii de la Palatul Copiilor, remarcati la cele mai importante competitii! FOTO
In ultimele doua saptamani, echipa Cercului de Fizica Aplicata-Electronica, Automatizari, Robotica  de la Palatul Copiilor Botosani a fost invitata sa participe la un adevărat maraton competiţional, in perioada 18 iunie-1 iulie.

La Salonul International al Cercetarii si inovarii si Conferinta Internationala "Inventica –2013"

Datorita rezultatelor deosebite obtinute in ultimii ani, Palatul Copiilor Botosani a fost invitat sa participe, alaturi de inventatori din intreaga lume, la Salonul International al Cercetarii si inovarii si Conferinta Internationala "Inventica –2013", organizat de Institutul National de inventica, Universitatea "Gh. Asachi" si Academia de Arte "George Enescu" Iasi.

Elevii botosaneni au prezentat realizarile din  ultimii ani, printre care "Robohand" si robotii castigatori la Concursul International "Infomatrix".

Lucrarile lor au fost rasplatite cu diplome si trecute in catalogul anual de inventica al competitiei.

Suceava: Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie "ROSEF 2013"

A urmat Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie "ROSEF 2013" Iulus Mall Suceava, care  a fost organizat de Societatea Ştiinţifică Cygnus - Centrul UNESCO, unde preşedintele juriului a fost Alexandru Mironov.

Proiectul "Incuietoare Electronica" realizata la Palatul Copiilor Botosani si prezentata de elevul Bocica Vlad Sergiu, de numai 13 ani, a impresionat juriul si a obtinut locul III, mentinand astfel pozitiile fruntase de la editiile anterioare al acestui concurs.

Constanta: Concursul Naţional "Electronica azi"

Concursul Naţional "Electronica azi" Constanta este cel mai mare si exigent concurs de electronica, deoarece au participat peste 20 de echipaje din tara si s-au acordat doar 4 premii la fiecare proba.

Probele la care au concurat elevi botosaneni au fost: TEORIE, Lucrare scrisa despre  fenomene, componente  si formule electronice sub forma de 20 intrebari. PROIECTARE-unde elevul proiecta pe hartie milimetrica, dupa o schema, circuitul electronic si ampalsarea componentelor. PRACTIC unde elevul trebuia sa construiasca montajul electronic proiectat. A fost punctat: functionalitatea, estetica  si timpul de realizare. DEMONSTARTIE PRACTICA - un proiect realizat in anul solar.

Cu toate ca echipa a fost reprezentata de elevi cu mult sub categoria de varsta ( doi dintre ei participand pentru prima data la un concurs naţional), datorita suprapunerii peste examenele natioanle, s-au obţinut rezultate spectaculoase.

La sfarsitul celor trei zile de concurs, juriul  a hotarat ca Locul I si II la practica, Locul I la proiecte realizate,  Locul III la proiectare, Locul II individual si pe echipe, sa revina elevilor de la Palatul Copiilor Botosani, demonstrand inca o data nivelul de instruire a elevilor nostri.

Echipa ce a facut cinste judetului nostru a fost:

Grigore Eduard
Ciobica Vlad Sergiu
Horbuli Mihnea


"Elevii au impresionat cu nivelul lor de cunostinte si abilitati practice, fiind felicitati de juriu, invitati si ceilalti participanti. Urmează in aceasta vacanta  noi concursuri la care sperăm ca elevii noştri să obţină locuri fruntaşe", a precizat prof. Luisian Grigore, coordonatorul echipei de elevi de la Palatul Copiilor Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pisoi salvat de pompierii botoșăneni, o femeie a sunat la 112!

astăzi, 20:50
36

 O femeie, locatară a imobilului, a auzit mieunatul disperat al puiului de pisică și, neputând interveni singură, a apelat la 112 pentru a solicita ajutor.La fața locului s-au depl...

Bărbat dintr-o comună din Botoșani, prins în trafic băut și conducând mopedul fără permis!

astăzi, 20:08
75

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.Întrucât acesta emana halenă alcoo...

Peste 50 de copii reuniți în tabără la Agafton au învățat de la pompieri cum să prevină incendiile! (foto)

astăzi, 19:13
85

De această dată, salvatorii au răspuns invitației Direcției Județene pentru Sport și Tineret, participând la Tabăra Militară de Airsoft din Agafton. Evenimentul a reunit peste 50 de cop...