ISJ Botosani: Şcoala Gimnazială "Sfânta Maria" Botoşani va fuziona cu Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Botoşani

ISJ Botosani: Şcoala Gimnazială "Sfânta Maria" Botoşani va fuziona cu Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Botoşani
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a propus fuziunea Şcolii Gimnaziale "Sfânta Maria" Botoşani cu Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Botoşani.

Având în vedere Ordinul MECTS nr. 6212/13.11.2012, privind aprobarea Metodologiei pentru funcţionarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014, ale art. 63 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi pentru respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare privind finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, finanţate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar pentru anul 2013, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a propus fuziunea Şcolii Gimnaziale "Sfânta Maria" Botoşani cu Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Botoşani, se arata intr-un comunicat remis de ISJ Botosani.

În urma fuziunii, o parte dintre elevii Şcolii Gimnaziale "Sfânta Maria" vor fi integraţi în clasele de la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă", iar restul vor rămâne în clase de sine stătătoare.

Această organizare nu va afecta personalul din cele două unităţi de învăţământ.

În ceea ce priveşte propunerea de închidere temporară a Grădiniţei Cheliş, aceasta a venit din partea conducerii unităţii de învăţământ, având la bază faptul că efectivul de copii necesar pentru constituirea unei grupe se află sub limita minimă prevăzută de lege, informeaza ISJ Botosani.

De asemenea, Şcoala Primară nr. 5 Poiana fiind închisă, unitatea apărând în reţeaua şcolară pentru anul 2012-2013, este necesară scoaterea ei din reţea prin decizia Consiliului de Administraţie al I.S.J. Botoşani. De altfel, solicitarea a fost făcută de către conducerea Şcolii Gimnaziale "Ioan Murariu" Cristineşti.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
228

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
197

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
39

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...