Cele mai bune 25 sfaturi de gatit, de la profesionisti!
Stiri Botosani Friday, 18 January 2013 Actualitate1. "Daca urmeaza sa gatesti pentru cineva important, fie ca e seful tau sau cineva cu care te intalnesti – niciodata nu incerca o reteta noua sau un ingredient nou" - Marcus Samuelsson, Red Rooster
2. "Gateste pastele cu un minut mai putin decat scrie la instructiunile de pe pachet. Restul le vei gati in tigaie, alaturi de sos" - Mario Batali, Iron Chef America
3. "Ai nevoie de mai mult ulei in tigaie? Adauga-l pe margini, astfel incat atunci cand ajunge in contact cu alimentele sa fie deja incalzit" - Anita Lo
4. "Pentru dressinguri bogate, cremoase, inlocuieste jumatate din maioneza cu iaurt grecesc" - Ellie Krieger
5. "Atunci cand tai verdeturi, pune niste sare pe tocator. Le va tine laolalta" - Joanne Chang
6. "Pentru cele mai bune rezultate, lasa untul si ouale sa stea toata noaptea la temperatura camerei" - Ina Garten
7. "Aciditatea, sarea si hreanul scot aromele complete din alimente" - Michael Symon, Iron Chef America
8. "Retetele sunt doar un ghid, nu o biblie. Fa-ti curaj si inlocuieste ingredientele din retete cu cele care iti plac" - Alex Seidel
9. "Nu folosi ulei in apa in care fierbi pastele. Acesta va impiedica sosul sa se lipeasca de paste" - Missy Robbins
10. "O tigaie de fonta este un aliat valoros in bucatarie. Ofera o suprafata buna de gatit si este foarte usor de curatat" - Linton Hopkins
11. "Investeste intr-o sticla de ulei de masline de calitate. O singura picatura poate pune in valoare aroma mancarurilor precum pizza, mozzarella, paste, carne si peste" - Nancy Silverton
12. "Intotdeauna foloseste cutite bine ascutite. Nu doar ca sunt mai sigure, ci si mai usor de folosit. Iti vor face munca mult mai usoara" - April Bloomfield
13. "Dupa ce storci pastele, cat inca sunt fierbinti, presara niste parmezan pe ele. In acest fel, sosul se va prinde mult mai bine de ele" -Giada De Laurentiis
14. "Busuiocul proaspat se pastreaza mult mai bine si mai mult la temperatura camerei, cu tulpinile in apa" - Elisabeth Prueitt
15. "Condimenteaza mancarea de la inceput pana la sfarsit. Condimentarea in trepe scoate cel mai bine aromele din mancare" - Jose Garces, Iron Chef America
16. "Pentru a gati o friptura, incepe intotdeauna sa o gatesti pe parti. Astfel, grasimea de pe margini se topeste si va da carnii o aroma foarte buna" - Alain Ducasse
17. "Nu te duce la supermarket cu o lista de cumparaturi. Mergi, vezi ce ingrediente arata bine si apoi fa o lista" - Alex Guarnaschelli
18. "Cand faci carne la gratar, scoate-o cu o ora inainte din congelator astfel incat sa ajunga la temperatura camerei" - Geoffrey Zakarian
19. "Intotdeauna masoara ceea ce coci. Nu exista scurtaturi in patiserie. Este o stiinta" - Francois Payard
20. "Sareaza bine puiul pe dinauntri si dinafara cu o ora inainte sa te apuci sa-l gatesti. Apoi sterge-l cu un prosop - va iesi crocant la suprafata si suculent pe dinaintru" - David Myers
21. "Pregateste-ti ingredientele. Taie-ti toate legumele si carnea si fa sosurile inainte sa te apuci de gatit. Vei economisi mult timp in fata cratitei" - Richard Sandoval
22. "Pantofii jos din picioare, muzica pornita si bautura preferata in mana - bucura-te de timpul petrecut in bucatarie" - Claire Robinson
23. "Vrei sa afli daca uleiul e destul de fierbinte? Baga o lingura de lemn inauntru. Daca formeaza bule in jurul lingurii, te poti apuca de gatit" - Aaron McCargo, Jr.
24. "Foloseste cel mai bun ulei pentru gatit. Miroase-l si gusta-l. Daca nu are un gust bun de unul singur, nu va avea gust bun nici in mancare" - Michelle Bernstein
25. "Gateste impreuna cu alte persoane care vor sa invete sau care stiu deja sa gateasca" - Laurent Gras
foodstory.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Acțiune a polițiștilor botoşăneni pentru prevenirea accidentelor rutiere, zeci de autovehicule controlate!
Marți, 26 noiembrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală din Dorohoi, Mihăileni și Pomîrla, au organizat o ac...
Avertizare meteo de Cod Galben pentru județul Botoșani!
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben care intră în vigoare de la data de 27 noiembrie, ora 9:26 și este valabil până la, 27 noiembrie, ora 12:00.In zona ...
De ce ne mor atâția copii la țară? ”În Botoșani, un medic de familie deservește nouă localități!”
Rata mortalității în rândul copiilor de la sat este cu 30% mai mare decât cea înregistrată la oraș. Iar principala cauză o reprezintă lipsa cronică a medicilor de famili...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.82 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici