Ion Sapdaru, regizor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani, premiat de UNITER!

Ion Sapdaru, regizor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani, premiat de UNITER!

 ION SAPDARU  ION_SAPDARU

Piesa Natura moarta cu nepot obez, scrisa de actorul Ion Sapdaru, a fost desemnata cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008 de catre juriul concursului initiat de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER).

Textul piesei prezinta povestea de dragoste dintre un barbat supraponderal, Pompiliu, si o prostituata pe nume Lili. Juriul concursului Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008 a fost format din regizorul Sanda Manu si criticii de teatru Alice Georgescu si Ion Cocora, informeaza Newsin.

Premiul va fi decernat in cadrul Galei UNITER, programata pe 27 aprilie, la Teatrul National din Bucuresti, iar textul va fi publicat de Editura Unitext a UNITER.

Concursul Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului se desfasoara din 1990, la initiativa UNITER si sub egida si cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. Competitia este independenta, ca juriu si tematica, de Premiile UNITER, insa imparte cu acestea data si locul de decernare.

Originar din Republica Moldova, Ion Sapdaru (47 de ani) a jucat in mai multe filme de succes ale ultimilor ani, printre care "4, 3, 2", "California Dreamin'" si "Hartia va fi albastra".

Sapdaru este cunoscut si ca regizor de teatru, el fiind angajat la Teatrul Mihai Eminescu Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
77

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
322

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
50

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...