Inspectorul șef al IPJ despre șeful de post de la Vorniceni: "Din păcate s-a amestecat cu cei de acolo"

Inspectorul șef al IPJ despre șeful de post de la Vorniceni: "Din păcate s-a amestecat cu cei de acolo"
Măsura dispusă de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean, de schimbare din funcție a celor doi agenți de poliție de la Postul de Poliție din Vorniceni, a fost salutată de membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Consilierul local Gheorghe Vâzdoagă consideră că, atunci când se repartizează persoane pe anumite posturi, selecția trebuie să fie mai riguroasă.

“Cred că măsura luată este foarte bună, pe linia schimbării celor doi agenți de poliție de la Vorniceni. Nu zic eu că sunt sau nu vinovați, dar i-am văzut în acea ședință timorați, i-am văzut incapabili să se apere, parcă erau speriați și cred că eficiența lor în acel post de poliție ar fi lăsat de dorit. Schimbarea, indiferent că sunt vinovați sau nevinovați, a fost o măsură pe care eu o salut. Eu îmi pun o întrebare, pe polițiștii tineri, cei fără experiență, cine îi apără? Știm cu toții că Vorniceni are o particularitate. Poate trebuie pe viitor să fiți un pic mai atenți atunci când repartizați cadre la comune din acestea care sunt mai cu probleme. Trebuie un om care să se impună, prin prestanță, prin vârstă, prin maturitate, poate chiar și fizic", a spus Gheorghe Vâzdoagă.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean a precizat că la ora actuală există un deficit de personal, motiv pentru care pe unele funcții au ajuns persoane care nu au o vastă experiență în activitatea desfășurată.

“Anul acesta trebuia să primim 15 agenți de poliție la Botoșani, din păcate au fost repartizați în zona București-Ilfov și la Botoșani au venit doar trei. Am scos funcția de șef de post la concurs și sperăm să se înscrie cineva și să ia examenul. Acesta este fondul de personal pe care îl avem acum. Este foarte tânăr, nu vreau să acuz un polițist tânăr, dar ca să ajungi șef de post ar trebui să lucrezi câțiva ani de zile ca ajutor dar, din păcate, având în vedere că mulți au ieșit la pensie atunci am acceptat la un moment dat ca și cei mai tineri să acceadă la funcția de șef de post. Unii au dat chix. Știu când a luat concursul Afrănsânei la Vorniceni, din păcate el s-a amestecat cu cei de acolo, asta practic a fost greșeala lui. Noi am reținut și chestiunile acestea și cu ocazia cercetării prealabile o să clarificăm, dar prima reacție după ședința ATOP de la Vorniceni a fost că trebuie să îi scot de acolo că nu își făceau treaba", a afirmat cms. șef Mihai Bunduc, șeful Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
567

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
67

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
76

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...