Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 40.000 lei

In urma celor 80 de controale organizate in ultimele doua saptamani, angajatii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Botosani au confiscat produse din carne, cu valoare de peste doua mii lei.

Potrivit sefei DSVSA, deficientele cele mai des intalnite ar fi nerespectarea lantului frigorific, nerespectarea conditiilor de ambalare si etichetare, a normelor de igiena, intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de productie si instrainarea de animale fara documente sanitar-veterinare.

Se pare ca cea mai mare amenda aplicata in urma acestor controale a fost de 5.000 lei, pentru nerespectarea normelor de igiena si intretinerea necorespunzatoare a spatiilor de productie la un laborator pe cofetarie.

In schimb, cele mai mici amenzi aplicate au fost de cate 1.000 lei, atat pentru conditiile de igiena, cat si pentru modul de depozitare a produselor.

“Prin asta se intelege ca pana in aceasta perioada au fost mai indulgenti inspectorii sanitar-veterinari si agentul economic nu intelege ca si legea sanitar-veterinara este o lege care trebuie respectata. Agentii economici considera ca, fiind criza, legile pot fi incalcate. Daca nu sunt bani asta nu inseamna ca nu trebuie sa respectam legea a declarat Minodora Vasiliu, sef al DSVSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
19

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
39

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
81

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...