Spitalul Judetean Botosani, in vizorul Ministerului Sanatatii!

Spitalul Judetean Botosani, in vizorul Ministerului Sanatatii!
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, avertizeaza că este necesară o mai mare implicare din partea managerilor de spitale, care au obligaţia găsirii de solutii pentru ieşirea din blocajul financiar, concomitent cu respectarea şi aplicarea cu stricteţe a prevederilor legale în ceea ce priveşte cheltuirea bugetului spitalelor.

El a cerut astăzi ca echipe mixte ale Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să facă verificări la spitalele care înregistrează arierate, intre care si Spitalul Judetean Botoşani.

De asemenea, după data de 5 iulie, toate unităţile publice cu paturi vor fi obligate să afişeze pe portalul MS www. e-sanatate.ro toate cheltuieleile publice, precum şi execuţia bugetară.

În ceea ce priveşte spitalele menţionate de furnizori, listă pe care figurează şi Botoşaniul, reprezentanţii ministerului spun că, în cazul a 47 de spitale, obligaţiile în sumă de 139.102,55 mii lei proveneau din angajamente efectuate peste prevederile bugetare aprobate, deci cu încălcarea prevederilor Legii finanţelor publice nr. 500/2002.

Situatia la Botoşani este următoarea, conform datelor furnizate de Ministerul Sanatatii: Spitalul Judeţean Mavromati, judetul Botoşani a avut la 31.12.2008 obligaţii către furnizori în sumă de 4.299 mii lei, care la acea dată erau în termenul de scadenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
6

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
29

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
10

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...