Închisoare cu EXECUTARE pentru doi președinți de secții de votare la referendumul din 2012!

  Președinții a două secţii de votare la referendumul din 2012 pentru demiterea şefului statului au fost condamnați la închisoare cu executare, iar alți doi membri ai unei secţii de votare au primit condamnări la închisoare cu suspendare, au decis magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

 Potrivit sentinței Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Liviu Cătălin Bondoc, președinte al Secției de votare nr. 63 din Drobeta Turnu Severin, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Dumitru Mirea, președinte al Secției 170 din localitatea mehedinţeană Gârla Mare a fost condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare.

Instanța a stabilit, de asemenea, condamnări cu suspendare de un an şi jumătate, respectiv un an pentru Gheorghiţa Burcu și Manuela Micu, membri ai Secției de votare nr. 70 din Orșova.

Decizia magistraţilor Judecătoriei Drobeta Turnu Severin nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova. Cei patru inculpați au fost cercetați penal pentru infracţiuni la Legea electorală, în dosarul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara anului 2012.

Totodată, instanța a stabilit și anularea proceselor-verbale și a listelor suplimentare de la secțiile de votare în care cei patru au fost președinți sau membri. Astfel, magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au decis anularea a 124 voturi de pe lista suplimentară din Secția 170 de la Gârla Mare, al cărei președinte a fost Dumitru Mirea.

În cazul Secției 63 din Drobeta Turnu Severin, al cărei președinte a fost Cătălin Băndoc, instanța a stabilit anularea a peste 200 voturi de pe listele suplimentare, dar și anularea procesului-verbal. În Secția 70 de la Orșova, unde membri au fost Gheorghița Burcu și Manuela Micu, s-a dispus anularea a 49 de voturi.

Sursa: REALITATEA.NET

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...