Incendiul in care au murit cele trei fetite a izbucnit de la o lumanare aprinsa si asezata pe masa

Poliţiştii botoşăneni au stabilit că incendiul care a condus la moartea celor trei fetiţe din comuna Corlăteni a izbucnit după ce o altă soră, în vârstă de 7 ani, a aprins o lumânare pe care a aşezat-o pe masă. Poate că dacă, în momentul în care a izbucnit focul fetiţa ar fi cerut ajutorul vecinilor, cele trei micuţe ar fi avut şanse să trăiască. Speriată, însă, de flăcări, fata de 7 ani a plecat direct pe câmp, pentru a-şi anunţa mama.

În seara de 5 august, în jurul orei 22.10, poliţiştii din comuna Corlăteni au fost sesizaţi printr-un apel de urgenţă 112 cu privire la faptul că la locuinţa lui B. Constantin-Marian, din aceeaşi localitate, a izbucnit un incendiu.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi, primele cercetări stabilind că în cursul serii de 05.08.2010, în jurul orei 20.00, B. Felicia (soţia lui B. Constantin) s-a deplasat împreună cu unul dintre copii pe imaşul din localitate, pentru a aduce nutreţ la animale, la domiciliu lasând-o pe fiica sa, A.M., de 7 ani, pentru a avea grijă de celelalte trei surori, cu vârstele cuprinse între 1 şi 5 ani.

În această împrejurare, în timp ce minorele în vârstă de 1 şi 3 ani dormeau, fetiţa în vârstă de 5 ani a aprins cu chibriturile o lumânare pe care a aşezat-o pe masă, flacăra propagându-se la faţa de masă, iar ulterior în interiorul locuinţei.

În acel moment, A.M., observând ca focul se extinde în interiorul locuinţei a fugit pentru a-şi anunţa mama, minora de 5 ani rămânând cu celelalte două surori în locuinţă.

Pentru stingerea incendiului, la faţa locului s-a deplasat o echipă de pompieri din cadrul Detaşamentului Dorohoi, care au gasit pe patul din interiorul bucătăriei trupurile decedate şi carbonizate ale minorelor B.R.I., de 1,3 ani, B.L.E., de 3,2 ani, şi B.L.N., de 5 ani.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrele celor trei minore, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Cercetările continuă, urmând ca în funcţie de concluziile medico-legale să se propună soluţie procedurală.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
112

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
458

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
176

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...