Încă una tăiată de pe listă: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021

Încă una tăiată de pe listă: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021

Adio, vouchere de vacanţă pentru bugetari! După tăierile de sporuri, Guvernul pregăteşte noi schimbări care îi vizează pe angajaţii de la stat, relatează Hotnews.ro.

Premierul Florin Cîțu i-a informat pe liberali că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021 și sporurile bugetarilor și reduce subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Economia la buget ar fi de 1,8 -2 miliarde de lei, potrivit acelorași surse.

Premierul le-a explicat liberalilor că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor, mai susține sursa citată.

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurată în această după amiază, Ludorvic Orban a confirmat că nu se mai acordă voucere de vacanță în 2021.

În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat.

De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu.

 

Spune-ne opinia ta