ÎN SECRET! Parlamentarii au mai făcut un pas spre pensiile speciale!

Proiectul care prevede introducerea de pensii speciale a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiei pentru Statut a Camerei Deputaţilor, care s-a întrunit în secret.

Proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost semnat de 255 de aleşi şi a intrat în dezbaterea Parlamentului în urmă cu două săptămâni. Urmează ca şi Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat să se pronunţe asupra proiectului, iar decizia finală o va lua plenul reunit al celor două Camere. 

Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute. Astfel, pentru un mandat, un parlamentar va primi în plus la pensie aproximativ 1.200 lei, pentru două mandate aproximativ 2.400 lei, iar pentru trei mandate aproximativ 3.600 lei.

Printre parlamentarii care au semnat proiectul de lege, pentru a-şi asigura o bătrâneţe liniştită, se numără şi câţiva din Botoşani.

Deputaţii de Botoşani care au semnat acest proiect de lege sunt Mihai Baltă, Tamara Ciofu, Andrei Dolineaschi, de la PSD şi Verginel Gireadă de la PNL. Senatorul Viorel Grigoraş şi-a retras semnătura.

Pe lista susţinătorilor acestui proiect se regăseşte şi deputatul Liliana Mincă.


Citeste si "Gata, prostănacule, nu mai crede în poporul acesta nesimţit!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...

PSD: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani (Foto)

astăzi, 15:28

Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Crist...

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...