În plin scandal legat de actele de studii: Premierul Republicii Moldova a DEMISIONAT

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a demisionat in urma cu putin timp. Gaburici a raspuns in fata Procuraturii Generale in dosarul privind falsificarea actelor de studii ale acestuia.

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat ca a terminat ancheta si a transmis Procuraturii Generale materialele privind audierea mai multor persoane, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii, documentele de studii in original si alte probe administrate pe tema dosarului de investigare a falsificarii actelor de studii pe numele lui Chiril Gaburici.
"Vreau sa fac un anunt fara precedent in Republica Moldova. Vreau sa-mi anunt demisia. Consider ca odata cu aceasta nu vor exista suspiciuni ca ancheta s-a desfasurat corect si subiectul diplomei mele lipsit de importanta in contextul situatiei social-economice din Moldova va fi scos de pe ordinea de zi.
Toti cetatenii sunt egali, iar Justitia este una pentru toti. Un premier trebuie sa sprijine o ancheta obiectiva. Imi pare rau ca am lasat subiectul cu prezenta sau absenta unei diplome sa ia conotatii diferite si sa fie un instrument pentru jocurile politice", a declarat Chiril Gaburici, citat de Jurnal de Chisinau.
"Premierul nu are instrumente. E nevoie de lupta cu coruptia, e nevoie de depolitizat institutiile statului, trebuie securizat sistemul bancar. Sper ca demisia mea va insemna aparitia unei noi majoritati parlamentare", a adaugat Gaburici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...

Spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

„Cei trei purceluşi”, este un spectacol după o poveste îndrăgită de copii şi transpusă în scenă de regizorul Valentin Dobrescu, după o idee de Van Gool. Text şi regie ...

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 18:00

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...