In memoriam Daniel Nastrut! - FOTO

In memoriam Daniel Nastrut! - FOTO
"Un profesor asa cum ar fi trebuit sa fim cu totii, macar de dragul lui si al zilelor in care ne spunea cu atata bucurie in privire: Buna ziua si va multumesc ca existati!", spune Ada Macovei despre regretatul dascal botosanean. Colegi, prieteni si apropiati l-au omagiat luni pe Daniel Danut Nastrut, care ar fi implinit pe 9 mai sase ani de activitate in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, pe functia de inspector scolar de matematica.

Colegi, prieteni si apropiati i-au dedicat regretatului dascal un moment de aducere aminte, in cadrul programului Zilelor EDU CCD, actiune ce se va desfasura in perioada 9-12 mai. La ceremonie a participat si sotia lui Daniel Nastrut.

In memoria fostului inspector scolar, la Casa Corpului Didactic a fost organizata o expozitie cu cartile si materialele didactice la care acesta a fost autor sau co-autor, cartile pe care cu exact un an in urma le-a donat, cu ocazia aceluiasi eveniment.

Cei care l-au cunoscut pe Daniel Nastrut si au fost alaturi in activitatea profesionala si-au adus aminte cu placere de bunul lor coleg si de daruirea acestuia pentru meserie.



"Astazi ar fi implinit 6 ani de cand era inspector scolar, fiind numit la 9 mai 2005, stiu ca sarbatorea aceasta zi si este de datoria noastra sa le amintim tuturor cine a fost si o mica parte din realizarile sale. De ce a plecat atat de curand eu, cel putin, nu voi intelege niciodata, a trecut deja un an, a fost un an in care s-au intamplat multe lucruri frumoase la care ar fi putut sa ne fie partas. A trecut un an fara Daniel Danut Nastrut. Recunosc ca m-am gandit de multe ori la disparitia tragica in adevaratul sens al cuvantului si la modul in care ne-a parasit, atat de discret si de tulburator. Fotografia din biroul sau sta si acum la inaltime si ne aminteste ca a fost", a spus la Casa Corpului Didactic Ada Macovei.



Nascut la 22 decembrie 1969 si plecat dintre noi la 30 mai 2010, in cei 40 de ani de viata a obtinut performante pe care, din pacate, multi dintre dascalii nostri nu le obtin intr-o viata de om, a puntat sefa ISJ Botosani.

"Vorbim si astazi despre o pierdere a sistemului de invatamant botosanean, dar mai ales despre o pierdere suferita de cei care l-au cunoscut. Disparitia lui este o pierdere si pentru cei care nu l-au cunoscut, pentru ca ar fi avut multe de invatat de la el. In putine cuvinte, asa cum i-ar fi placut, ne amintim despre bunul nostru coleg dascal, un caracter puternic care credea in valorile autentice, un model de dascal, de inspector, de coleg, de prieten devotat, un profesor asa cum ar fi trebuit sa fim cu totii macar de dragul lui si al zilelor in care ne spunea cu atata bucurie in privire Buna ziua si va multumesc ca existati". Ne amintim de el si de felul lui de a fi, atat de vesel, optimist, plin de viata, foarte activ, coordonand actiuni numeroase si diverse, tentat de tot ce era nou si preluand din mers orice provocare. Ne amintim de puterea lui de munca, de capacitatile intelectuale pe care le avea, dar si de stilul de a ne aduce buna dispozitie si zambetul oricat de multa tensiune si gravitate avea lucrul pe care trebuia sa il ducem la bun sfrasit. Se straduia sa ajunga acasa cat mai devreme pentru ca il asteptau sotia si fiica, familia de care era atat de mandru. A fost un om complet, desavarsit si implinit din punct de vedere profesional, familial, intelectual si afectiv", a incheiat Ada Macovei, inspector scolar general.

"Este foarte greu sa vorbim de un eveniment asa de neplacut pentru noi, pentru societate, pentru profesorii de matematica. Noi, cei care l-am cunoscut si in pozitia de profesor, si in pozitia de inspector, ni-l amintim ca un bun coleg, ca un bun specialist, ca un bun inspector, asta spune foarte multe, un om deschis in rezolvarea oricarei probleme, niciodata nu a refuzat pe nimeni si asta inseamna ca era un om cu sufletul curat. In memoria noastra el va ramane acel om care te intampina in Inspectoratul Scolar cu zambetul pe buze, te asculta, zicea ca la fel ca in matematica orice problema are rezolvare, vom vedea daca are si solutii. Il vom pastra vesnic in amintirea noastra, promovand cartile dumnealui facute cu munca. Dumnezeu sa il odihneasca in pace si sa ii ocroteasca familia", a spus profesorul Ioan Ciobanasu.

Daniel Danut Nastrut a fost profesor de matematica gradul didactic I, titular la Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani, inspector de specialitate matematica la Inspectoratul Scolar Judetean, metodist si formator al Casei Corpului Didactic, coordonatorul Centrului de Excelenta pentru copiii capabili de performanta din judet, membru in comisiile nationale ale multor concursuri si olimpiade scolare, initiatorul si organizatorul multor actiuni cu caracter educativ.

Pe 30 de mai 2011 se implineste un an de la decesul dascalului Daniel Nastrut.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
16

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
196

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume! (foto, video)

astăzi, 15:40
349

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...