Hotararile prin care angajatii DGASPC au castigat cei 25% taiati din salariu, atacate la Curtea de Apel Suceava!

Hotararile prin care angajatii DGASPC au castigat cei 25% taiati din salariu, atacate la Curtea de Apel Suceava!

 LIVIU RADASANU, director DGASPC  

Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a atacat, cu recurs, la Curtea de Apel Suceava toate hotararile prin care angajatii institutiei au castigat in instanta cei 25% care li s-au taiat din leafa anul trecut, in luna iulie.

Suma pe care institutia ar trebui asa o plateasca celor aproape 1.000 de salariati este de circa 2 milioane de lei, bani pe care Directia nu ii are in buget, la ora actuala.

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Liviu Radasanu, sustine ca in cazul in care Curtea de Apel Suceava va mentine decizia Tribunalului Botosani, atunci vor trebui identificate solutii pentru plata drepturilor salariale castigate prin hotarari defitinitive si irevocabile.

Conducerea institutiei a atacat la Curtea de Apel Suceava si celelalate hotarari prin care angajatii au castigat in instanta o serie de sporuri din anii anteriori.

Toate hotararile judecatoresti in care instanta judecatoreasca din Botosani a admis cererea sindicatului, pe acea majorare de 25% a salariilor si pe celelalte hotarari judecatoresti care vizeaza alte sporuri din anii trecuti, toate au fost recurate. E obligatia noastra de serviciu si am dus-o la indeplinire, in masura in care dupa judecarea recursului solutia va fi aceeasi , adica de mentinere a solutiei Tribunalului Botosani, atunci vom identifica si o sursa de finantare, sau esalonat pe trei ani. E vorba de o suma enroma si care, din pacate, nu a putut fi avuta in vedere la momentul bugetarii pentru ca atunci cand am constituit bugetul am luat in calcul toate actele normative existente in vigoare la acel moment, ori vestitul act normativ prin care s-au taiat anul trecut salariile cu 25% nu puteam spune ca nu il luam in calcul. Ca intre timp instanta a venit si a dat altceva, vom vedea ce se va intampla la momentul la care hotararea va ramane definitiva si irevocabila", a declarat Liviu Radasanu, director Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
8

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
496

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
659

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...