În loc de mărţişor, s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă! FOTO

În loc de mărţişor, s-a ales cu un dosar penal pentru contrabandă! FOTO
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal pentru contrabandă, pe numele unui cetăţean român, care a încercat să introducă în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, 4000 ţigarete marca L&M.
 
În seara de 29 februarie a.c., un poliţist de frontieră care executa serviciul de supraveghere în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, a observat pe coronamentul barajului un autoturism marca VW Golf, care se îndrepta dinspre R. Moldova spre România şi care după ce a trecut linia de frontieră, la circa 200 de metri pe teritoriul românesc a oprit, pentru scurt timp, după care şi-a continuat deplasarea spre vama Stânca.

Având suspiciuni că din autoturismul respectiv au fost abandonate bunuri, în scopul sustragerii de la controlul vamal, poliţistul de frontieră a anunţat echipa operativă de la Sectorul PF Stânca.

În urma cercetării zonei, s-a descoperit la baza coronamentului barajului o geantă de voiaj în care se găseau 4000 ţigarete marca L&M, de provenienţă Duty Free, în valoare de 1800 lei.


Poliţiştii de frontieră au stabilit că ţigările aparţin şoferului autoturismului VW Golf, cetăţeanul român Marinică M., în vârstă de 24 de ani, care le-a aruncat peste coronamentul barajului în scopul sustragerii de la controlul vamal.

În consecinţă, cetăţeanul român Marinică M. s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "contrabandă", documentele urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Drujbe "de marcă" pentru piaţa neagră



Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, într-un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, trei drujbe ce purtau marca Stihl, susceptibile a fi contrafăcute.
   
În data de 29 februarie 2012, în jurul orei 13.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Româneşti a oprit pentru control, în localitatea Dămideni, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, au fost găsite trei drujbe, marca Stihl, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală, aflate în portbagaj şi în interiorul maşinii.



Conducătorul auto, Laurenţiu S., de 26 de ani, a declarat că cele trei drujbe au fost achiziţionate din Bucureşti, intenţia lui fiind de a le comercializa în zona Dămideni.

Politiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
276

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
230

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
71

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...